Kiemelt Hírek 2017. december 27.

Elmeorvosi vizsgálatot kér a melbourne-i gázoló ügyvédje

Startlap Kiemelt Hírek 2017. december 27.
19 ember szállítottak kórházba, miután a tömegbe hajtott.

Elmeorvosi vizsgálatot kell elvégezni a múlt heti melbourne-i gázolás elkövetőjén – közölte a bíróság szerdán.

A 32 éves afgán származású ausztrál állampolgár, Saeed Noori múlt csütörtökön szándékosan a tömegbe hajtott Melbourne központjában egy gyalogos átkelőnél, s a gázolás után 19 embert szállítottak kórházba. A férfi állítása szerint a “muszlimokkal szembeni rossz bánásmód” ellen akart tiltakozni tettével.

Védője, Tass Antos közölte, hogy védencén elmeorvosi vizsgálatot kell elvégezni, és meg kell állapítani, alkalmas-e arra, hogy részt vegyen egy büntetőeljárásban.

John Hardy bíró közölte a börtönhatóságokkal, hogy a vádlott, aki ellen 18 rendbeli emberölési kísérlet miatt emeltek vádat, feltehetően pszichés beteg, illetve drogelvonási tünetekben szenved, és elrendelte a megfelelő orvosi kezelését.

Noorinak 2018. május 30-án kell legközelebb megjelennie a bíróságon, addig nem helyezhető szabadlábra óvadék ellenében sem.

A gázolás sérültjei közül egy hatvanas éveiben járó dél-koreai férfi és egy 83 éves melbourne-i férfi állapota még szerdán is válságos volt. Közel egy héttel a gázolás után még mindig hat embert ápolnak kórházban.

 

Forrás: MTI

Címlapfotó: MTI/EPA/AAP/Kaitlyn Offer

Keresés az oldalon