Kiemelt Hírek 2018. október 31.

Elkezdte kirúgni az embereket a kormány - azonnal lekapcsolták a számítógépeiket

Startlap Kiemelt Hírek 2018. október 31.
6810 dolgozótól válnak meg.

A kormányhatározat megjelenését követő napon, kedden megkezdték az elbocsátásokat a központi közigazgatásban – írja a Népszava. A Magyar Közlönyben október 29-i, hétfői dátummal jelentette meg „a közigazgatás modernizációja érdekében szükséges intézkedésekről” szóló határozatot, amelyben a végrehajtási határidőként október 31-ét jelölték meg.

A Központi Statisztikai Hivatalban (KSH) kedden délután adták át a felmondóleveleket, az elküldött emberek számítógépeit pedig abban a pillanatban lekapcsolták.

A lap szerint a köztisztviselők és közalkalmazottak szakszervezetei sokáig hiába követelték az érdemi tárgyalásokat, csak a múlt héten volt hajlandó összehívni a kormány az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács és a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum ülését, de akkor is csak szóbeli tájékoztatást adott a kormány a szakszervezeteknek a leépítésről.

Összesen 6810 dolgozójától válik meg a kormány. A minisztériumokban 2600 munkahelyet kell megszüntetni, a háttérintézményekben pedig 4210-et.

 

A Népszavának csak név nélkül válaszoló tisztviselők egybehangzóan kifogásolták, hogy nem kevesebb, hanem több lesz a munka a maradóknak, miközben már így is ingyen túlóráznak egész héten. Az időzítést – mindenszentek és a halottak napját – határozottan embertelen megoldásnak tartják.

Keresés az oldalon