Reagált L. Simon László arra, hogy menesztették a Nemzeti Múzeum éléről

Startlap - Startlap
Csák János kulturális és innovációs miniszter hétfőn reggel közölte a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójával, hogy azonnali hatállyal el van bocsátva.

Mint ahogy azt korábban megírtuk, Csák az indoklásban kifejtette, hogy L. Simonnak azért kellett távoznia, mert az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette.

Közösségi oldalán a kirúgott igazgató úgy reagált, hogy a miniszter szerint ő szabotálta a gyermekvédelmi törvényt. Az intézkedést tudomásul vette, azonban elfogadni nem tudja, mivel úgy gondolja, hogy a World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg.

Mint L. Simon László írta : “Ezt maga minisztérium is elismerte korábbi levelében: „Álláspontom szerint szándékos jogsértésre utaló körülmény a Magyar Nemzeti Múzeum részéről nem merül fel (…)”

Sajtónyilatkozatában arra is rámutatott, hogy a fenntartó utasítását késlekedés nélkül és maradéktalanul betartották, a 18 év alatti korlátozást pedig bevezették és erről a fenntartót haladéktalanul értesítették.

“Négy gyermekes apaként, nagyszülőként határozottan visszautasítom, hogy gyermekeinket tőlem vagy az általam vezetett intézménytől kellene megvédeni” – zárta sorait a Nemzeti Múzeum elbocsátott főigazgatója.

Ez is érdekelhet

képcím

RTL: tömeges elbocsátás az iváncsai akkumulátorgyárban

képcím

Hivatalos: Demeter Szilárd lett a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója

képcím

Visszamondta lemondását Vidnyánszky Attila