Elindult az új X-Faktor: az énektanárok nem tudnak énekelni, de a rotációskapa-fesztivál fellépője igen

Három igazán tehetséges énekest mutattak be a tucatnyi kínos produkció között.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-08 18:01

Fotó: Facebook

Itt van az ősz, és itt van újra az X-Faktor is, a nyolcadik széria zsűrijének székeiben továbbra is Gáspár Laci, Radics Gigi, ByeAlex és Puskás Peti ül, Kiss Ramóna műsorvezetése alatt. Ahogy korábban, úgy most is a súlyos bénázásoké a főszerep a műsor első részeiben, de azért néhány gyöngyöt is szórtak a kavicsok közé.

Érdekes módon hiába röhögnek évek óta jóízűen a tehetségtelen jelölteken, mégis minden szezonra jutnak újabb és újabb próbálkozók, akiknek maradék realitásérzékét a jószándékű (vagy kevésbé jószándékú) szomszédok, rokonok, barátok, sőt, énektanárok dícsérő szavai foszlatták semmivé, hogy aztán zéró önkritikával kiálljanak a színpadra.

Ki hazudott?

Kevesebb fájdalommal jár, ha a mentorok helyett a család és a barátok mondják ki a nemet. Vagy az énektanár… 😕 RTL Klub official | #xfaktorhuwww.xfaktor.hu

Közzétette: X-Faktor – 2018. október 6., szombat

De azok is jól szórakozhattak, akik nem az aljas örömök miatt (értsd: hogy kiröhögjenek másokat) nézik a műsort: a 24.hu és a Népszava ugyanazt három nevet emelte ki a zömében rossz, illetve néhány közepes produkció közül.

Az első bizsergős pillanatok a műsor közepén érkeztek meg – miután egyébként már egy énektanár is lebőgött – a 20 éves Tamáska Gabriellának köszönhetően. Gabriella életében másodjára énekelt közönség előtt: elmondásai szerint először a Sárosdi Kapa-Kupa elnevezésű rotációskapa-versenyen lépett fel, ahol nem értékelték a produkcióját. Itt azonban már mindenki állva tapsolt neki.

 

A 25 éves Zdroba Patrik egy bankban dolgozik, az ottani tehetségkutatót már megnyerte, és azóta rajong Celine Dionért, mióta a nagymamájával megnézte a Titanicot, így természetesen a kanadai énekesnőtől választott egy dalt. Ő is álló tapsot kapott.

Végül azért volt egy olyan versenyző is, akinek nem hazudott az énektanára: a 21 éves erdélyi Budai Ilka Evelin vékony beszédhangjához képest meglepően mélyen és szépen énekelt.

 

A Népszava hangsúlyozza, hogy a zsűri kesztyűs kézzel bánt a próbálkozókkal. “Senkinek sem tapostak a lelkébe az erős türelmet igénylő produkciója miatt” – írják. A Színes világ blog nem ért egyet a lappal: a szerző szerint a zsűri “tiszteletlenül és figyelmetlenül viselkedik”, többeket is “megaláztak a túlságosan durva kritikával, volt, aki sírva távozott”.

Sajnos az idei évadban is beigazolódni látszik az, hogy a tehetséges énekesek helyett inkább a ripacskodásra, a feltűnősködésre tolódott a hangsúly, elsősorban a zsűri részéről. Mintha az lenne a szájukba rágva, hogy viselkedjenek minél ótvarabbul a versenyzőkkel

– írja a blog.

Címkék:

X-Faktor

Mai nap hírei

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu4 órája

Milliós jutalmakat is osztottak a fővárosi önkormányzat tanácsadóinak

444.hu5 órája

Pelosi: „ténylegesen elvesztettük ártatlanságunkat”

demokrata.hu5 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu5 órája

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban

digitalhungary.hu8 órája

3 dolog, amit te is túl sokáig használsz

she.life.hu9 órája

Miért gyúrja ki magát egyre több labdarúgó görög félistenné?

eurosport.hosszabbitas.hu18 órája

Ha a zsebedben tartod a telefonod, már valószínű te is érezted ezt: a fantomrezgések

unilife.hu19 órája