Életben lehet a hat éve elrabolt nővér

Brüsszel további megszorításokat vár, magányosan árválkodik az alapkő a legnagyobb uniós beruházásunknál, rendkívül sok drogra csapott le a TEK. Többek között ezekről olvashatsz reggeli hírösszefoglalónkban.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-04-15 09:09

Fotó: Getty Images/ Giles Clarke

Valószínűleg még mindig életben van az új-zélandi nővér, aki az Iszlám Állam történetének legtovább fogvatartott személye

A Nemzetközi Vöröskereszt nyilvánosságra hozta annak a 62 éves új-zélandi nővérnek a kilétét, akit még 2013-ban rabolt el az Iszlám Állam. A Vöröskereszt több mint 150 éves története során még senki sem volt, akit olyan régóta tartottak fogva, mint Louisa Avakit és két szíriai kollégáját.

Hiába a parádés alapkőletétel, pár kapavágáson nem jutott túl a legnagyobb magyar uniós beruházás

A Miskolc és a szlovák határ között épülő autópálya alapkövét 13 hónappal ezelőtt adták át. Az eseményen egy szép nagy molinót is kifeszítettek, rajta a kész sztráda képével, és a színpad mellé egy markológép is került, így többen arról adtak hírt, hogy megkezdődött az építkezés. Ehhez képest azóta mindösszesen egy kevés földmunka történt a tervezett nyomvonal egy szakaszán 

Még nagyobb költségvetési szigort vár a magyar kormánytól Brüsszel

Fotó: Mark Renders/Getty Images

Nagyjából egy éve zajlik Magyarország ellen az Európai Bizottság (EB) költségvetési eljárása, amelynek hazánk eddig nem tett eleget, ugyanis az elvárások elmulasztásának nincs pénzügyi következménye. Az EB nemrégiben frissítette a stabilitási és növekedési paktumot, amelyben Magyarországra vonatkozóan is aktualizálták a középtávú hiánycélra vonatkozó minimumértékeket.

Új pályaalkalmassági szűrőt építenének be a pedagógusképzésbe

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szerint 6 év alatt 83 fő, vagyis kevesebb, mint a pedagógusnak jelentkezők egy százaléka hullott ki a pályaalkalmassági vizsgálaton. A szakma azt szeretné, ha a képzés egy későbbi szkaszéba is bekerülne egy rostálási eljárás, mert a jelenlegivel leginkább a jelöltek motivációja mérhető fel.

Elhunyt Bibi Andersson

83 évesen elhunyt az Ingmar Bergman filmjeiből ismert Berit Elisabeth Andersson. A színésznő a svéd Oscar-díjat, valamint a berlini Ezüst Medvét is megkapta pályafutása során.

Fotó: Miroslav Zaj/CORBIS/Corbis via Getty Images

Rengeteg drogot foglalt le a rendőrség egy budapesti díler lakásán

Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt nyomoz a 38 éves H. László ellen. A budapesti férfit a Terrorelhárítási Központtal közösen fogták el április 11-én este, IX. kerületi lakásában, bűntársával együtt. Az akcióról videó készült.

Tartósan gyenge maradhat a forint

A tavaly nyári árfolyamzuhanás után az elmúlt hónapokban erősödött a forint. A szakértők szerint azonban a heves erősödés feltehetően csupán a a monetáris politikával kapcsolatos spekuláció eredménye volt, az első kamatemelés után vissza is gyengült az árfolyam, ami tartósan fennmaradhat.