Éjjel-nappal villámgyors az átutalás az új banki rendszerben

Startlap - Startlap
Tízezrekbe kerülhet, ha halogatod az útlevélcserét. Tehervonat gázolt halálra egy férfit Berettyóújfalun. Tarlós István szerint "a világ vicce" a HÉV metrónak keresztelése, pedig ő felel az átnevezés végrehajtásáért. Hírösszefoglaló.

Imádni fogod az új banki rendszert, már megkezdődött a próbaüzem 

Kifejezetten ügyfélbarát, jelentős banki változásoknak örülhetünk, amelyek legfőképp az átutalásokat fogják megkönnyíteni, méghozzá igen nagy mértékben. És a jövőben a számlák befizetése, illetve egyéb fizetési tranzakciók is elintézése is drámaian leegyszerűsödik. Ha érdekelnek a részletek, akkor ezt a cikket olvasd el.

Tízezrekbe kerülhet, ha halogatod az útlevélcserét

Kemény tízezreket bukhat az, aki a nyári vakációja idején elfelejti ellenőrizni útlevele érvényességét. Arról, hogy a késlekedőknek milyen mélyen kell a zsebükbe nyúlniuk, itt olvashatsz bővebben.

Tehervonat gázolt halálra egy férfit Berettyóújfaluban

Halálra gázolt a vonat egy férfit Berettyóújfaluban vasárnap – derült ki a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság közleményéből. A baleset körülményeiről itt írnak részletesen.

Tarlós István szerint “a világ vicce” a HÉV metrónak keresztelése, pedig ő felel az átnevezés végrehajtásáért

A HÉV-et 5-ös metrónak nevezni a világ vicce

– közölte Tarlós István, miután kiderült, hogy Budapestnek lesz egy ötödik metrója is, legalábbis a H5-ös HÉV M5-ös metróra való átnevezésével. De Tarlós ennél is tovább ment, és azt mondta az átnevezésről:

Ez ellen tiltakozom, ez kezelhetetlen, ez így egy ostobaság.

Mindez különösen érdekes a Fővárosi Közgyűlés május 29-i ülésének jegyzőkönyve fényében, abból ugyanis az derül ki, hogy a főpolgármester fent idézett szavaival önmagát bírálja igen keményen. A részletekért ide kattints.

Kovács Zoltán kiosztotta a finneket, csak sajnos nem igazán stimmel, amit mondott

Az EU soros elnökségét jelenleg a finnek töltik be, akik az uniós források kiosztását a jogállami keretek betartásához kötnék. Több se kellett Kovács Zoltánnak, a kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára angol nyelvű blogján ekézte Finnországot, mivel sajnálatosnak tartja, hogy a finnek is a “jogállamisági ostobaságot” emlegetik.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Bejegyzésében amellett érvel, hogy valójában Finnország nem a “jogállamiság bajnoka”. A gond ezzel csak az, hogy a valóság nem igazán ért egyet Kovács Zoltánnal. Ebből a cikkből megtudhatod, miként ment neki a finneknek az államtitkár, valamint az is kiderül, hogy miért tévedett.

Budapesten újra vizes vb-t rendeznek

A Nemzetközi Úszó Szövetség határozata értelmében újra vizes-vilgábajnokság házigazdája lesz Budapest – számolt be a Magyar Úszó Szövetség. Ha érdekel, mikor lesz itthon megint vizes vb, illetve az, miként nyert a magyar pályázat, akkor ide kattints.

Békés megyei vadkender ültetvényekre csapott le az összehangolt rendőrségi akció

Öt rendőrkapitányság és a helyi rendőr-főkapitányság nyomozói, bűnügyi technikusai egy csomó helyszínen tartottak szemlét és házkutatást Békés megyében, amelynek eredményeként tekintélyes mennyiségű drogra csaptak le, és több mint egy tucat letartóztatás történt. Az összehangolt akcióról itt találsz egy videót, illetve további részleteket.

Vizes vb: Hosszú Katinka teljesítményén ámul a világ, de Késely Ajna és a férfi gyorsváltó is nagyon jól úszott

A nyíltvízi úszás után a medencében folytatódott a vizes vb vasárnap, a magyar idő szerint hajnalban tartott előfutamok eseményeiről – ahol Hosszú Katinka lehengerlően szerepeltitt olvashatsz egy részletes beszámolót.

Késely Ajna a női 400 méteres gyorsúszás döntőjében 2019. július 21-én. (Fotó:
MTI/Kovács Tamás)

A délután során Késely Ajnáért, Kapás Boglárkáért, Szabó Szebasztiánért és a férfi gyorsváltóért izgulhattunk. Utóbbi küzdelméről és eredményéről itt, Késely Ajna remekeléséről, valamint Kapásés Szabó teljesítményéről pedig erre a linkre kattintva tájékozódhatsz. 

Zacher Gábor nyugalomra int az energiaitalokkal kapcsolatban

Zacher Gábor vasárnap a köztévében beszélt az energiaitalokról, amelynek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs értelme a “riogatásnak”. Ha kíváncsi vagy, mi a véleménye a toxikológusnak a témáról, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Ez is érdekelhet

képcím

Több év letöltendő börtönt kérnek Herczeg Zoltánra

képcím

Blikk: magyar milliárdos zuhant le Ráckeresztúron Besenyei Péter...

képcím

Robbanás történt Budapesten, egy nő meghalt