A nyugdíjalapból 10 milliárdot vont el az állam

Startlap - Startlap
Jön az 5-ös metró Budapesten, de kicsit másképp, félmilliárdot fizettek ki egy szerencsi beruházásra, mégsem épült semmi. Megválasztották az EU új csúcsvezetőjét, elhunyt Heller Ágnes. Heti hírösszefoglaló. .

A nyugdíjalapból 10 milliárdot vont el az állam

Az MNV Zrt. nem csak a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. 1,8 milliárd forintos adózott nyereségét, hanem a cégben felhalmozott közel 7,9 milliárd Ft-ot is kivette a cégből. A váratlan döntésre ez a cikk próbál meg magyarázatot adni.

Takaró Mihály: Akinek kivándoroltak a gyerekei, valamit elrontott

Az Orbán kormány által többször is kitüntetett szélsőjobboldali irodalomtörténész tartott előadást a 28. Jókai Mór Nyári Egyetemen Komáromban. A Nyugatot korábban zsidó lapocskaként definiáló Takaró most szlovákiai magyar pedagógusok előtt beszélt arról egyebek közt, hogy Esterházy kultúraromboló volt, ezért nem is kell tanítani őt a diákoknak. De itt nem állt meg: a meghökkentő kijelentésekkel teli előadásáról itt tudhatsz meg további érdekességeket.

Jön az 5-ös metró Budapesten

Fotó: iStock

A Tarlós István főpolgármester által vezetett közgyűlés elfogadta a főváros 2030-ig szóló közlekedési fejlesztéseit összefoglaló Budapesti Mobilitási Tervet, amit tartalmaz egy érdekes kitételt. Ennek értelmében Budapesten lesz egy újabb metró, bár azért külön érdekesség, hogy nagyon nem kell semmit sem tenni érte. Elég csak átnevezni egy már meglévő közlekedési eszköz bizonyos szakaszát. Nem, nem olvasod rosszul, ebből a cikkből kiderül, hogy tényleg erről van szó.

Félmilliárdot fizettek ki, még sem épült semmi sem

Hozzá sem láttak Szerencsen annak a katonai beruházásnak, mely az állami nyilvántartásban már megvalósult projektként szerepelt. Ráadásul “mindez” uniós támogatásból lett megfinanszírozva, és évekkel ezelőtt történt. A hét egyik legmeglepőbb sztorijában természetesen nem ez az egyetlen csavar: ha te is többet szeretnél megtudni, csak ide klikkelned.

Hiánycikk lett itthon egy altatáshoz nélkülözhetetlen injekció

Fotó: iStock

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adatbázisa szerint július 3. óta hiánycikknek számít egy itthon a Richter által forgalmazott injekció, amely nélkülözhetetlen az altatásos műtéteknél.

Sikeres érettségi vizsgát tettek, de nem sokáig örülhettek, mert hivatalosan megsemmisítették azokat

Óriási a felháborodás a Szinyei Merse Pál Gimnázium esti tagozatán: tizenöt diák sikeres érettségiét utólag megsemmisítette a vizsgabizottság. A nem mindennapi ügy szálai ráadásul messzebbre is elérnek, érintenek más tanintézményeket is, de egy dologban azonosak: méghozzá a vizsgabiztos személyében. Az abszurd eset részleteiről itt olvashatsz mindent.

Áder János aláírta a köznevelési törvény módosítását

A köztársasági elnök ellenjegyezte a köznevelési törvény megújítását, derült ki a parlament.hu állapotjelzése alapján. A változtatás ellen szakmai és civil szervezetek, valamint az ellenzék is tiltakozott, a TASZ pedig jelezte, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak. Hogy mely részei váltottak ki haragot, azt ebből a cikkből tudhatjuk meg.

Egy fapados járaton tűnt fel Orbán Viktor, testőrök nélkül

A HVG egyik olvasója nem hitt a szemének, amikor a Wizz Air járatára várakozva egyszerre csak feltűnt az utasok között a magyar miniszterelnök. A kormányfő mindenfajta kíséret nélküli repüléséről ide kattintva te is újabb részleteket tudhatsz meg. Az külön érdekesség, hogy milyen szerényen is viselkedett Orbán Viktor a leszállás után.

Meghalt Heller Ágnes

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Életének 91. évében elhunyt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, esztéta, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Életét és munkásságát itt ismerheted meg.

Ursula von der Leyen az Európai Bizottság új elnöke

Fotó: Europress / Michael Kappeler / dpa

Megválasztották Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikust az Európai Bizottság következő elnökének, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kedden. További részletek ide kattintva érhetőek el.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Orbán első fizetett munkája - A hét legfontosabb hírei...

képcím

Magyar Péter máris veri Orbánt és a Megafont a Facebookon

képcím

Magyar milliárdokból, titokban finanszírozták az Euronews...