Kiemelt Hírek 2019. július 21.

Nem lesz többé szenvedés a tűzijáték a kutyáknak

Startlap Kiemelt Hírek 2019. július 21.
Inkább haldoklót is operálnak, csak ne legyen per. Táncdalfesztivál-kvíz. Hét biztos jel, hogy boszorkánynak születtél. Felboncolt nő és csupasz csontok a horrortortákon. Különleges sziámi ikreket választottak szét az orvosok. Vasárnapi lustálkodós hírösszefoglaló.

“Van, hogy haldoklót is megoperálunk, felesleges fájdalmat okozva neki csak azért, hogy magunkat jogilag bevédjük”

Pszichológiai kérdés: vagyunk-e elég bátrak ahhoz, hogy olyan szorongató és kivédhetetlen dolgokról beszéljünk, mint a halál. A válasz sok esetben: nem

– mondja dr. Bíró Eszter pszichológus, aki a hospice-ellátásban dolgozik. Ebben a cikkben viszont a halálról beszélgetnek, illetve egészen pontosan az eutanáziáról. Jelenleg Magyarországon nem lehet betegeket halálba segíteni, de vajon jobb lenne, ha mégis létezne ez a gyakorlat? Egy orvosetikai szakértő, egy intenzíves orvos és két pszichológus fejti ki a véleményét, és a négy embernek teljesen különböző a válasza arra, hogy támogatnák-e az eutanázia bevezetését.

Hiába fizette ki majdnem a kölcsön teljes összegét az édesanya, mégis utcára kerülhet súlyosan fogyatékos fiával

Forrás: 24.hu

A 24 éves Nándi oxigénhiány következtében halmozottan fogyatékosan született, és habár az orvosok csak pár évet adtak neki, az állapota jelenleg is stabil, viszont folyamatos segítségre szorul. Édesanyja, Andrea szocpolt nem kapott, ezért hitelt vett fel, hogy el tudjon költözni fiával annak erőszakossá vált apjától. A devizatartozás összege azonban az árfolyamváltozás miatt a többszörösére nőtt, így a fogyatékos fiút és édesanyját az utcára tehetik. Andrea eltökélten küzd a sorsukért, de inkább ígéreteket kapott, mint segítséget. Ha ide kattintasz, megismerheted Nándit és Andit, akiknek történetét videón mutatják be.

Sikerült szétválasztani a különleges sziámi ikreket

Szafa és Marva Ullah két és fél évvel ezelőtt, a fejüknél összenőve születtek Pakisztánban. A két kislány kivételesen ritka módon volt összekapcsolódva egymással, így az orvosoknak hatalmas kihívást jelentett a szétválasztásuk. A nem mindennapi operációról, valamint a gyermekek állapotáról a következő cikkben olvashatsz.

Lenyűgözte az America’s Got Talent zsűrijét a magyar lány és párja

Antal Loretta és olasz partnere, Daniel Togni egészen Los Angelesig ment, hogy bemutassák tehetségüket az America’s Got Talent válogatóján: a páros álló tapsot kapott a zsűritől és a közönségtől. A következő cikkbben Loretta felidézi az izgalmas pillanatokat.

Videón, ahogy a British Airways gépe alig méterekkel a turisták feje felett landol a világ egyik legszebb repülőterén

A görögországi Skiathos repülőtere sokak szerint Európa egyik legszebb leszállópályája. Ebben nehéz lenne igazságot tenni, de annyi bizonyos, hogy ez egy elég különleges repülőtér, ahol a gépek ijesztően alacsony leszállásai turisztikai attrakcióvá váltak. A múlt héten pedig talán rekord született Skiathoson, amikor a British Airways Embraer E190-es repülője extrém alacsonyan landolt. Ez látható az alábbi cikkben található videón.

Táncdalfesztivál-kívz: felismered ezt a 10 dalt?

Fotó: Fortepan/ Szalay Zoltán

A Magyar Televízió először 1966-ban rendezett Táncdalfesztivált, és rapszódikus rendszerességgel ugyan, de egészen 1994-ig folytatták a könnyűzenei versenyt. Kattintás után egy teszttel mérheted le tudásodat az első hazai tévés zenei tehetségkutató halhatatlanná vált slágereiről.

Lehet, hogy te is boszorkánynak születtél? Ebből a 7 jelből kiderül

Mágikus erő és különleges képességek rejlenek benned? A következő cikkben hét jelet sorolnak fel, amiket ha tapasztaltál már magadon, akkor szinte bizonyos, hogy te is valódi boszorkány vagy.

Szépséges szörnyűségek: amikor egy boncasztalon fekvő, nyitott női test a vacsora dísze

Annabel De Vetten – vagyis Hannibal Lecter után becenevén Annabel LecterBirmingham-i éttermében készíti élethű, horrorisztikus, és gyönyörű süteményeit.Bogarak és lárvák, véres emberi szív, csupasz csontok, felnyitott női test: ez csak néhány az Annabel által feldolgozott témák közül. A tortákról csomó fényképet találsz a következő cikkben, és Annabel elmeséli, minek köszönhető a szokatlan szenvedélye. A curász egyébként cuki állatokat is megformál a süteményein, vagy mondhatnánk azt is, hogy életre kelt, mert annyira mesteriek az alkotásai.

Van megoldás a kutyák szilveszteri kínszenvedéseire!

Fotó: Matt Cardy/Getty Images

A kutyatartók számára a pokollal egyenlő az év vége, amikor előkerülnek a petárdák, és a tűzijátékok. Ilyenkor állatvédő önkéntesek járőröznek az utcákon, hogy megtalálják a halálra rémült, elszökdösött ebeket. A problémára évről évre megpróbálják felhívni a figyelmet, egyelőre kevés sikerrel. Szerencsére azonban most már van megoldás a kedvencek és a gazdik gyötrelmeire: ha érdekel, mi az, akkor ezt a cikket ajánljuk figyelmedbe.

Keresés az oldalon