Kiemelt Hírek 2018. március 19.

Egymillió forintot csalt ki Csisztu Zsuzsától volt tanára, egy híres büntetőjogász

Startlap Kiemelt Hírek 2018. március 19.
Busch Béla sztárügyvédet félmilliárd forintos csalással vádolják, több közszereplő van az áldozatok között. Az egykori bírónak azonban nem ez az egyetlen büntetőügye, Oszter Sándorral együtt is a vádlottak padján ül, üzérkedés vádjával.

Busch Béla sztárügyvédet, az ELTE jogi korábbi tanszékvezetőjét és egykori bírót szerdán előzetes letartóztatásba helyezték, mivel erősen valószínűsítik, hogy az üzérkedéssel vádolt Oszter Sándor ügyének egyik vádlottja, K. Sándor az ő hatására vonta vissza a színészt terhelő vallomását.

Arra, hogy a büntetőjogásznak köze van K. Sándor vallomásához, egy másik ellene folyó eljárás miatt indított titkos lehallgatás anyagaiból derült fény. Busch Bélát ugyanis azzal vádolják, hogy megközelítőleg félmilliárd forintot csalt ki több embertől.

Csisztu Zsuzsa az egyik feltételezett áldozat, akitől a Bors információi szerint egymillió forintothoz jutott hozzá korábbi tanára. A műsorvezető ugyanis még diák korából ismeri a vádlottat, abban az időben szerzett az ELTE-n jogi diplomát, amikor a férfi az intézményben oktatott. Busch Béla számos tankönyv társszerzőjeként közreműködött, kiváló oktató hírében állt.

A lap értesülései szerint bírók és más közéleti szereplők is vannak a károsultak között. A vádlott ügyvédje, dr. Morvai Attila úgy véli, a két bírósági ügy egy jogi szempontból zavaros helyzetet teremtett.

“Jogilag kissé aggályos a helyzet, ugyanis a védelem a mai na­pig nem kapott semmiféle információt az Ügyész­ségtől, hogy mikor és miért rendelték el az ügyfelem lehallgatását, miközben egy teljesen másik ügy alatt rendelték el az előzetes letartóztatását. Ez azért problémás, mert a médiában Oszter-ügyként elhíresült esetben már befejeződött a bizonyítási eljárás, így egy olyan ügyből szerzett információ alapján rendelték el az ügyfelem előzetes letartóztatását, aminek sem­mi köze sincs a másik esethez. Hétfőig nem tudok vele érintkezni, nem vihette magával a gyógyszereit, amire szüksége lenne, ugyanis cukorbetegséggel küzd” – fejtette ki az ügyvéd.

Csisztu Zsuzsát hiába kereste a lap, nem szeretett volna nyilatkozni az ügyről. Nem ez az első ilyen eset, hogy átverték a tévést. 2011-ben egy nemzetközi banda csalt ki tőle nagyjából 650 000 forintot. Csisztut akkor a Facebookon kereste meg egy Angela Dwemena nevű ügyvédnő, aki azt állította, hogy egy dollármilliomos afrikai aranyásó több mint 10 millió dollárt hagyott rá.

Címlapkép: MTI Fotó/ Koszticsák Szilárd

Keresés az oldalon