Kiemelt Hírek 2018. október 14.

Egy meleg pingvinpár fogadott örökbe egy tojást a sydney-i állatkertben

Startlap Kiemelt Hírek 2018. október 14.
Magic és Sphen nagyon szeretik egymást és roppant odaadóan gondoskodnak az utódról.

Magic és Sphen a sydney-i állatkertben élő szamárpingvinek, mindketten fiúk, és odavannak egymásért. A páros a párzási időszak előtt lobbant szerelemre, majd ugyanolyan közös fészket raktak kavicsokból, amilyet a többi pingvinpár. A gondozók pedig úgy döntöttek, kipróbálják, hogyan teljesítenek szülőként – írja az ABC.

Először csak egy áltojást adtak nekik, amit Magic és Sphen rögtön gondozni kezdett. Az egyik nőstény két tojást tojt, és a szamárpingvinek általában csak az egyikkel törődnek rendesen, ezért a fiúk megkapták ezt a tartalék tojást. Mivel a szamárpingvinek körében az utódgondozás során a hím és a nőstény egyenlően osztják meg a feladatokat, ezért nem okoz problémát, ha két azonos nemű szülő gondoskodik egy fiókáról.

Az állatkerti szakemberek szerint Magic és Sphan remekül teljesítenek szülőként. A szamárpingvinek alapvetően hűségesek, így ha Magic és Sphen sikerrel felnevelik a kölcsöntojást, valószínűleg jövőre is egy párt alkotnak majd.

Nem Magic és Sphen az első azonos nemű állatkerti pingvinpár, a pingvineknél ugyanis nem ritka az ilyesmi. Először a kétezres évek elején egy New York-i állatkertben figyelt fel a nyilvánosság két meleg pingvinre, majd évekkel később hírt adtak a kenti állatkert homoszexuális pingvinjei által felnevelt egészséges fiókáról.

Keresés az oldalon