Kiemelt Hírek 2020. június 16.

Keresztbe tett a kormány az Aldinak

Startlap Kiemelt Hírek 2020. június 16.
Hiába építenének új üzleteket, egy 2012-es törvény miatt erre nem lesz lehetőségük. Esti hírösszefoglaló.

Keresztbe tett a kormány az Aldinak

Ugyan a mostani bővülési ütemnél nagyobb expanzióra lenne lehetősége az Aldinak, de erre egy 2012-es törvény miatt nem fog sor kerülni. Bernhard Haider ügyvezető igazgató kifejtette, mi az, ami viszont növekedni fog a diszkontláncnál. Részletek itt.

Szijjártó Péter nekiment az RTL Klubnak

A külügyminiszternek nem tetszett, hogy az RTL Klub riportjába, amelyben a 20 milliárdos kormányzati irodabútorokra vonatkozó beszerzésről volt szó, belekerült az ő széke is.Szijjártó Péter a hivatalos közösségi oldalán reagált – az írását erre a linkre kattintva olvashatod el, ahol az RTL videóját is megnézheted.

Nagyon fontos témákról döntött kedden az Országgyűlés: megszűnik a válsághelyzet, változik az örökbefogadás, jön az egészségügyi veszélyhelyzet és a különleges gazdasági övezetek

Kedden délelőtt megszavazta a parlament a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot. Fontos megjegyezni, hogy a sok nemzetközi kritikát kapott rendkívüli jogrend megszűnésével együtt nem szűnik meg az összes bevezetett intézkedés. De nem ez volt az egyetlen jelentős döntés, amelyet ma meghoztak: a képviselők szavaztak az országos tiszti főorvos javaslatára elrendelhető egészségügyi válsághelyzetről és az örökbefogadásról szabályainak lazításáról, amely ellen tiltakozott a szakma. Ezenkívül határoztak a különleges gazdasági övezetekről szóló jogszabályról, a hatósági házi karantén szabályaival kapcsolatban, valamint honvédség fegyveres közreműködéséről veszélyhelyzettel és egészségügyi válsághelyzet esetén. A változásokról itt írnak részletesen.

Házkutatást tartott a rendőrség az MSZP botrányos mentős videójának főszereplőjénél

A hírről Gál Kristóf ORFK-szóvivő tájékoztatott az operatív törzs sajtóeseményén. Részletek itt.

Ötvenmilliárdos hitelt veszünk fel iskolaépítésre

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az Európa Tanács Fejlesztési Bankkal (CEB) kötött hitelszerződés aláírásáról Varga Mihály pénzügyminiszter egy Facebook-videóban számolt be. Ha érdekel, milyen kölcsönről van szó, és mire pontosan mire fogják felhasználni az összeget, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Eljárás indult a Mi Hazánk több politikusa ellen a Deák téri kettős gyilkosságot követő tüntetés miatt

A párt közleményben számolt be arról, hogy Árgyelán János pártigazgatót megbírságoltákDúró Dóra és Apáti István ellen pedig eljárás indult az április 28-i megmozdulás miatt. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Újra lesz lomtalanítás Budapesten

A pandémia miatt az elmúlt három hónapban 61 fővárosi körzet lomtalanítása maradt el. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) jelezte: hamarosan újraindul a háztartásoknál keletkezett nagydarabos hulladékok elszállítása, azonban a szoros programban nem tudják ezt minden területen elvégezni, így a lakóknak kompenzációs szolgáltatási csomagot állított össze az FKF. Erről, valamint a lomi menetrendjéről ebből a cikkből tudhatsz meg mindent.

A zuhanyzóban csapott bele a villám három győrsági focistába

Amikor vasárnap megdörrent az ég, Győrság és a Vámosszabadi játékosai épp a második félidő elején tartottak. Rövid szünetet rendeltek el, végül úgy döntöttek, inkább nem folytatják a meccset. Ezután történt meg a baj. A történtekről az egyik játékos-edző mesél ebben a cikkben.

Dunakeszin a lakosok dönthetnek arról, lesz-e idén tűzijáték

Fotó: Allsport UK /Allsport

Míg Budapesten a Magyar Turisztikai Ügynökségnek hála a fővárosiak megkérdezése nélkül minden idők legnagyobb tűzijátéka készül a koronavírus évében 1,3 milliárdért, a Pest megyei településen egész másként állnak hozzá az államalapítás ünneplésének kérdéséhez. Részletek itt.

Trükköztek a címkékkel egy Erzsébet körúti diszkontban, egy csomó lejárt csokit talált a Nébih

Rengeteg jogellenesen meghosszabbított minőség-megőrzési idejű, így hamisítottnak minősülő élelmiszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai egy budapesti üzletben tett ellenőrzésük után. A jogsértési listából kiderül, hogy pontosan melyik boltról lehet szó. A Nébih videón mutatta meg a problémás termékeket, és azt, miként csapták be a vásárlókat. Íme. 

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Keresés az oldalon