A moratórium lejártával sok lakáshiteles törlesztője emelkedhet, a legrosszabb pillanatban

Startlap - Startlap
A bankok közötti referencia kamatok emelkedése miatt éppen a legnehezebb időszakban növekedhet a változó kamatozású hitelek törlesztőrészlete. Reggeli hírösszefoglaló.

A moratórium lejártával sok lakáshiteles törlesztője emelkedhet, a legrosszabb pillanatban

Sokakat érhet kellemetlen meglepetés, amikor a moratórium végével ismét el kell kezdeni fizetni a törlesztőrészleteket. A bankok közötti referencia kamatok emelkedése miatt éppen a legnehezebb időszakban növekedhet a változó kamatozású hitelek törlesztőrészlete. A kamatemelkedés egyaránt érinti a devizahiteleket, a jelzáloghiteleket és a vállalati hiteleket, és ha gondot jelent a törlesztők fizetése, érdemes már most lépéseket tenni. További információkért kattints ide.

A SOTE epidemiológusa: Ha nem védekezünk jobban, akkor nem marad más, mint az ország lezárása

A vírus kiszámíthatósága miatt jó adatokkal az új koronavírus terjedése megbízhatóan előrejelezhető, azonban jelenleg nem ez a helyzet. Az ország tesztelési kapacitása elérte a maximumát, így már nem is közlik a fertőzöttek és halálozások száma melletti legfontosabb járványügyi paramétert, az R értékét. Ezt Oroszi Beatrix, a Semmelweis Egyetem epidemiológusa, a Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai projektcsapat tagja ismerte el ebben az interjúban. Oroszi szerint nem érdemes hátradőlni, mert elképzelhető, hogy egy nehezen kezelhető, nagy járványhullám vár ránk. Az epidemiológus ezenkívül arról is beszélt, miért sikeresebbek a járványkezelésben az ázsiai országok, és mi az, amit annyira jól csinálnak a németek, hogy a koronavírus elleni küzdelemben ők az európai mintaország. Oroszi szerint a legnagyobb veszélyben az idősebb, krónikus alapbetegséggel küzdő, túlsúlyos férfiak vannak, és sajnos lehet aggódni a tartós egészségkárosodás miatt.

Tanárok kerülnek az intenzívre, kontaktkutatás, karantén nincs, a kormány szerint “nyugodtan folyik a munka” az iskolákban

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint az iskolákban felbukkant koronavírus-eseteket követően járványügyi intézkedések gyakran nem történnek meg vagy hiányosak. Múlt szombaton egy 39 éves tanár halt meg egyik vidéki kórházban a fertőzésben, a hírek szerint pedig egyre több tanár kerül kórházba. A PSZ határozott fellépést követel a kormány részéről, az oktatási tárca szerint viszont minden a legnagyobb rendben van. Ráadásul Kásler Miklós hiába ígérte, a járványügyi megfigyelés alá került pedagógusoknak nem jár teljes táppénz. Minderről bővebben itt írnak.

Egy Mercedes volánja mögé ült be a vezetéstől örökre eltiltott M. Richárd

A 2017 májusában történt Dózsa György úti halálos baleset miatt elítélt férfi egy német rendszámú autót vezetett, és az igazoltatás után elsétált. Mi történt pontosan? Innen kiderül.

A Fidesz jobban mozgosított Borsodban, mint a teljes ellenzék

A rendszerváltás óta a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókörzetének időközijén fordult elő másodjára, hogy az összes jelentős ellenzéki párt közös jelöltet indított országgyűlési választáson. Elhunyt édesapja körzetében Koncz Zsófia, a Fidesz jelöltje győzött. Ugyanakkor a Fidesz a 2018-as eredményéhez képest hiába erősített, most mégis szorosabb volt a verseny. Részletek itt.

Káslerék rendeletmódosításával mindenkinek nehezebb lesz örökbefogadni, aki nem házasságban él

A Kásler Miklós vezette szaktárca változtatott a jogszabályokon, így a jövőben nehezebb dolga lehet azoknak, akik egyedülállóként vagy élettársi kapcsolatban élve szeretnének gyermeket örökbe fogadni. Az új felállás nemcsak a leendő szülőket, de a gyermekeket is hátrányosan érintheti. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Tiborcz István bátyja beszállt a jógabizniszbe

Az eddig számítástechnikában érdekelt üzletemberként ismert Tiborcz Péter új munkája online jóga- és fitneszfoglalkozások közvetítése. A projektben részt vesz a cégén keresztül állami megbízásokkal jól ellátott Griecs-Farkas Emese, akit Balin kapott el a jóga szelleme. Az üzlet még csak indulóban van, de nem nehéz felfedezni a miniszterelnök famíliájáig érő családi összefogás jeleit. Bővebben.

Megalakul a legnagyobb magyar cégcsoport, de kérdés, hogy mi értelme lesz

Fotó: Árpád Kurucz/Anadolu Agency via Getty Images

Hacsak nem jön valami váratlan fordulat, akkor érdemes lesz egy cégcsoportként kezelni a MÁV-ot és a Volánbuszt, amelyek összevonásával a hazai foglalkoztatottak száma alapján magasan a legnagyobb gazdasági szereplő jön létre, közel minden 80. magyar dolgozna itt. A terv nem új, és már régen is komoly aggályok övezték a túlzott központosítást. Az egybeolvadásból egyenesen következő nagy magyar közlekedési ígéret, vagyis az egész országra kiterjedő közös tarifa- és jegyrendszer kialakításának viszont még csak a kísérlete kezdődött el. Bővebben.

Felhőket és csapadékot kapunk a hétre egy ciklontól

A hét első felének időjárását egy mediterrán ciklon határozza meg, amelynek hatására sok felhőre és csapadékra számíthatunk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Kocsis Máté heti rendszerességgel egyeztet Dúró...

képcím

Magyar Péter így kívánt kellemes húsvéti ünnepeket

képcím

Vasárnap jön az óraátállítás: így változnak a menetrendek