Éger István: A lélegeztetőgéppel ölni is lehet

Startlap - Startlap
A Magyar Orvosi Kamara egykori elnöke jelenleg mentősként dologozik. Apokaliptikus állapotokról számolt be. Hírösszefoglaló.

Éger István: A lélegeztetőgéppel ölni is lehet, és nagyon kevés a hozzáértő szakember

A Magyar Orvosi Kamara egykori elnöke most egy vidéki nagyvárosban mentőzik. Mióta távozott a MOK éléről, a 24.hu-nak adott először interjút. Éger István azt állítja: csak drasztikus korlátozó intézkedésekkel lehet megakadályozni, hogy az idei karácsony helyett nemzeti temetés legyen Magyarországon.  A teljes interjút itt olvashatod.

A kormány éjfél előtt egy perccel benyújtotta a választási törvény módosítását, amitől nehezebb lesz a pártoknak listát állítani

Kedden 23:59-kor nyújtotta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt a törvénymódosítást, amely több helyen is átírná a választási törvényt. A legfontosabb módosításnak az tűnik, amelyben jóval nehezebbé teszik a pártoknak a listaállítást. Részletek.

Orbán Viktor: Volna egy kérésem a szülőkhöz

ATTILA KISBENEDEK / AFP

A kormányfő szerint egy héttel követjük Ausztriát a számokban, ez az ökölszabály. Kéréssel fordult a szülőkhöz, akiknek középiskolás gyermekük van, el kell ugyanis beszélni a fejükkel. Orbán Viktor a felhatalmazási törvényről szólva azt mondta, egy hálózat támadja az országot, és szerinte minden karon ülő csecsemő tudja már, hogy Soros György van ennek a középpontjában. A miniszterelnök az M1-nek adott exkluzív interjút kedd este, az ebben elhangzottakról itt olvashatsz.

Megjelentek a Magyar Közlönyben a szigorítás részletszabályai

Kedden 22 óra 30 perc előtt nem sokkal megjelentek a Magyar Közlönyben a szerdán nulla órától életbe lépett intézkedések, amik december 11-ig érvényesek. A részletekért ide kattints.

Megjelent, mely cégek kaphatnak adómentességet a korlátozás alatt

Nemcsak a boltok zárásáról tartalmaz fontos, eddig nem tisztázott részleteket a – egyelőre 30 napra elrendelt – korlátozásokról megjelent kormányrendelet, hanem arról is, hogy mely vállalkozások kapnak adómentességet, támogatást, segítséget, az mire vonatkozik. Ebből a cikkből minden kiderül.

Saját családja balesetéhez vonult ki az Országos Mentőszolgálat dolgozója

A Blikk számolt be róla, hogy Sárdi Loretta épp hároméves kislányával, Majával vezetett haza a múlt héten szombaton, amikor a ködös időben a nő autója egy enyhe kanyarban megcsúszott, majd felborult. A párja az Országos Mentőszolgálatnál gépkocsivezetőként dolgozik, aki aznap épp szolgálatban volt. Hogy mi történt a baleset után, ebből a cikkből tudhatod meg.

Drasztikusan változna az örökbefogadás

Egy törvénymódosítás szerint a házaspárok élveznének előnyt. A részletekért erre a linkre kattints.

Egy fekete nő, akinek nagy szerepe volt Joe Biden győzelmében

Egy elnökválasztási kampány csapatmunka, és egy győzelmet nem is lehet egyetlen ember sikerének elkönyvelni, de van egyvalaki, akinek munkája kiemelkedően járult hozzá Joe Biden demokrata elnökjelölt győzelméhez. És még csak nem is tagja Biden kampánycsapatának. Ő Stacey Abrams, akit ebből a cikkből ismerhetsz meg.

JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Koronavírus: ezt tudjuk a Pfizer vakcinájáról

Nagy reményekre adhat okot a koronavírus elleni harcban a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű oltóanyaga, amely az első eredmények alapján rendkívül hatékony lehet. Összefoglalták, mit tudunk erről a vakcináról, és mi az, ami továbbra is kérdéses

Éhező medvéket lőttek agyon orosz katonák egy tengeralattjárón

Egy ételt kereső anyamedvét és a bocsát lőtték ki orosz katonák a kamcsatkai Rybachy faluban, miután a csontig soványodott két állat felmászott az ott állomásozó csendes-óceáni orosz flotta egyik tengeralattjárója. Az esetről videó is készült, ide kattints, ha látni szeretnéd a megdöbbentő felvételt.

Komolyabb lehűlés készülődik

A hőmérséklet még több napig a sokéves átlag körül alakul, az éjszakai órákban legfeljebb gyenge fagy fordul majd elő. De hamarosan jelentős változás érkezhet. Hogy pontosan mikor, a részletes időjárás-előrejelzésből kiderül.

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?

képcím

Orbán: Brüsszel nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közeg

képcím

Orbán: Magyarország nem fogja blokkolni a NATO ukrajnai döntéseit