Kiemelt Hírek 2021. augusztus 21.

Egy jó hír, meg egy rossz hír: most nem szorult be az Ever Given; burjánzik a parlagfű itthon

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 21.
Egyik szemünk sír, a másik nevet. Hosszú lesz a csaknem kétmillió magyar életét megkeserítő parlagfű-allergia szezonja. Ezúttal nincs fennakadás a világkereskedelem egyik fontos vízi útvonalán.

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

Visszatért a Szuezi-csatornába a márciusban beszorult teherhajó, és az Ever Given most gond nélkül áthajózott a problémás szakaszon – így szabad maradt a világkereskedelem egyik fontos vízi útvonala. Erről egy videót is láthatsz,ide kattintva.

Rossz hír

Hosszú és erős lesz az idei parlagfűszezon. A hazai parlagfűállomány bőséges és egészséges, és úgy tűnik, az időjárás is a hosszan tartó pollenszórásnak kedvez.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Az idegenhonos növény jó pár trükköt ismer, de hazai sikerének legfőbb oka az ember: ha a természeten múlna, néhány éven belül a mostani töredékére csökkenne az állomány. Ebből a cikkből az is kiderül, merre mehetnek az allergiások, ha szabad lélegzetvételre vágynak.

Keresés az oldalon