Kiemelt Hírek 2021. augusztus 02.

Egy jó hír, meg egy rossz hír: mérföldkő a harmadik oltásoknál; nagy bajban a Velencei-tó

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 02.
Egyik szemünk sír, a másik nevet. Tessely Zoltán elárulta, megmenti-e a Velencei-tavat a kormány. Végre megjelent egy szakmai ajánlás a harmadik oltásra.

Egy nő megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját a veszprémi Támasz Idősek Otthonában 2021. augusztus 2-án. (MTI/Vasvári Tamás)

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

A kormány táblázatához még csak mellékletként vagy háttéranyagként sem érhető el semmilyen szakmai alátámasztás a harmadik koronavírus-oltásra. Most hazai kutatóorvosok, immunológusok elkészítettek egy hiánypótló tudományos ajánlást, amit ebben a cikkben ismertetnek.

Rossz hír

A rendkívül alacsony vízszint miatt nagyon sürgősen szükség lenne a Velencei-tó vizének pótlására. El is készült egy 40 milliárd forintos költséggel számoló előterjesztés, amire már a kormány is reagált. Ha érdekel, szánnak-e pénzt a tó megmentésére, ebből a cikkből megtudhatod.

Keresés az oldalon