Érkeznek az új rezsiszámlák – mire számítanak a magyarok?

Startlap - Startlap
Egy friss felmérés szerint a változások legnagyobb arányban a családi házakban és a 100 négyzetméternél nagyobb ingatlanban élőket aggasztják. Délelőtti hírösszefoglaló.

Érkeznek az új rezsiszámlák – mire számítanak a magyarok?

Keddtől érkeznek az új rezsiszámlák a lakossági ügyfelek és a nem társasházban élő nagycsaládosok számára. Miközben a kormány azt kommunikálta, hogy mindössze a családok egynegyedét érintheti a rezsicsökkentés csökkentése, egy felmérés szerint a magyarok másra számítanak. A közvélemény-kutatás eredményeit ebben a cikkben ismertetik.

Jogállamisági eljárás: a kormány elküldte válaszlevelét az Európai Bizottságnak

Az Európai Bizottság augusztus 22-éig adott határidőt arra, hogy a kabinet feleljen a legutóbbi bizottsági levélre, amelyben a jogállami mechanizmussal kapcsolatos korábbi kritikákra adott magyar válaszra reagáltak. Varga Judit ezzel kapcsolatos Facebook-bejegyzését innen ismerheted meg.

Így államosíthatják újra a több száz milliárdos közművagyont

Tolna megye vízközműcége az elszaladt áramárak miatt napelemparkot épített volna, de a bankok kockázatosnak tartották, hogy egy vízszolgáltatónak adjanak hitelt. Az ügy hátteréről ebben a cikkben írnak.

Zaporizzsjai atomerőmű: ENSZ-ülés összehívását kérik az oroszok

Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Kazántornyokat bombáztak le az oroszok Mariupolban; az ENSZ főtitkára szerint véget kell vetni a nukleáris kardcsörtetésnek. Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Több mint hatezren haltak meg koronavírusban a negyedik és ötödik hullámában azért, mert nem voltak beoltva

Összesen 6097 haláleset lett volna megelőzhető a koronavírus tavaly őszi negyedik (delta) hullámában és az ötödik (omikron) hullám januári felfutó szakaszában, ha az elhunyt oltatlan fertőzöttek teljesen, vagyis emlékeztető oltással együtt be lettek volna oltva – írja a Portfolio hét szakértő közös tanulmánya alapján, amelyet ebben a cikkben foglalnak össze röviden.

A kormány erdőket, természetvédelmi területeket nem akar eladni

Az agrárminiszter ugyanakkor jelezte, általánosságban az állami földek értékesítése nem ördögtől való, és azt sem cáfolta, hogy a kormány cégeknek is lehetővé tenné a földvásárlást. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Donald Trump ügyvédei felfüggesztenék az FBI nyomozóit, akik a volt elnök rezidenciáján iratokat foglaltak le

Bryan Olin Dozier / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Különleges jogi felügyelő kinevezését kérték Donald Trump volt amerikai elnök ügyvédei hétfőn a politikus ingatlanán lefoglalt iratok ügyében. Emellett azt kérték, hogy a bíróság függessze fel a szövetségi nyomozók munkáját az ügyben a felülvizsgálat idejére. Bővebben.

Dolgozik a James Webb-űrteleszkóp: soha nem látott részletek a Jupiterről

Óriási viharok, sarki fények, gyűrűk, holdak – mindezek egyetlen felvételen, amelyet a James Webb-űrteleszkóp július végén készített. Érdemes megnézni. Ide kattints.

Világbajnok lett Karma, a magyar mentőkutya

Magyar mentőkutya, Karma állhatott a dobogó legfelső fokára Olaszországban, az augusztus 16-21. között megrendezett I. Egyéni FCI Mentőkutya Világbajnokságon, közölte Facebook oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Részletek.

Hétvégén már a napsütésé a főszerep

A következő napokban változékony időjárásra számíthatunk, felhők szűrik a napfényt, zápor, zivatar előfordulhat. Csökken a csapadékhajlam, a hét második felétől egyre több napsütés érkezik. A részletes előrejelzést a Kiderül oldalán olvashatod.

 

Címlapkép: FRANK RUMPENHORST / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Litván elnök: Át kell lépni bizonyos "vörös vonalakat"

képcím

Döntött Németország: mehetnek a Leopard tankok Ukrajnába

képcím

Képeken a hét legfontosabb hírei