Egy jó hír, meg egy rossz hír: csökkennek az üzemanyagárak; átverik a karácsonyfát vásárlókat

Startlap - Startlap
Egy ideig elfelejthetjük a hatósági árat a benzinkutakon. Újabb trükkel próbálkoznak csaló fenyőárusok.

Getty Images[/caption]

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

Nem állt meg az olaj árának csökkenése a nemzetközi piacon, ennek megfelelően szerdán a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is jelentősen csökken, így a hatósági árat is elfelejthetjük egy időre. Íme a részletek.

Rossz hír

Az előjelzések szerint 10-20 százalékkal kell idén többet fizetni a fenyőfákért, mint tavaly. Az áremelkedésért a szállítási költségek drágulását és az euróárfolyamot okolhatjuk, de drágább lett magának a növénynek az előállítása is. Ráadásul idén egy újfajta trükközés is tapasztalható,  amiről ebben a cikkben írnak bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Ha szereted a disznóhúst, most vásárolj be belőle: durva...

képcím

Egy jó hír, meg egy rossz hír: közelebb az Alzheimer-kór...

képcím

Infláció, Márki-Zay, Pegasus és a bukott államtitkár: ezek...