Egy jó és egy rossz hír: igaz, amit régóta sejtettek a covidról; ne várd a szombat esti időjárást

Startlap - Startlap
Egyik szemünk sír, a másik nevet; új cikksorozatunkban mindennap egymás mellé állítunk egy jó, és egy rossz hírt is. Ma egy, a koronavírussal kapcsolatos nyilatkozatnak örülhet az egész ország, aggodalomra a szombat este várható időjárás miatt lehet okunk.

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő történésekről, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

Ferenci Tamás, az Óbudai Egyetem docense olyan dolgot állít a koronavírus-járvány magyarországi terjedéséről, ami eddig nyitott kérdés volt, mára már viszont egyre több bizonyíték van rá. Ha kíváncsi vagy a biostatisztikus nyilatkozatára, ide kattints.

Rossz hír

Szombaton napközben még csak kevés helyen, majd az esti óráktól az érkező hidegfront hatására egyre több helyen alakulnak ki zivatarok az oszágban. A legtöbb megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, egy térképen megmutatjuk, hol lehet intenzív zivatarokra, felhőszakadásra számítani. Íme.

Ez is érdekelhet

képcím

Ötven hókotró takarítja folyamatosan Budapest úthálózatát

képcím

Keddi vihar: országszerte nagy a kár

képcím

Másodfokú riasztást adtak ki heves zivatarok miatt