Egészséges fióka kelt ki Újfehértón az elpusztult gólya tojásából

Az eset a madármentőket is nagyon meglepte, akik esélytelennek tartották, hogy sikerült kikelteni a picit mesterséges körülmények között.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-23 07:40

Fotó: Facebook

A Mályi Madármentő Állomást egy hónapja, hajnali hat órakor hívták Újfehértóról, hogy sérült gólyát találtak. A gólyát áramütés érte, és elpusztult, mire beértek vele a madármentőkhöz. Azt megállapították, hogy a madár tojó volt, úgyhogy elkezdték keresni a fészkét, amiben egy sértetlen tojást találtak. A nőstény még éppen a végzetes baleset előtt tojhatta, mert amikor átvilágították, látszott, hogy még nagyon friss és semmiféle fejlődés nem indult meg benne – olvasható az egyesület Facebook oldalán megosztott történetben.

A tojást inkubátorban vitték a mentőállomásra, és keltetőbe tették. “Esélytelennek tartottuk, hogy sikerült kikelteni mesterséges körülmények között. Más dolog egy érett, több hetes tojást kikelteni amit lényegében már csak melegíteni és párásítani kell és más dolog a nulláról életet adni” – írták a szakemberek.

Hétfőn éjjel mégiscsak előbújt a gólyafióka a tojásból. A közösségi portálon megosztott új videóján már így mutatkozott be az apró madárka: “15 órája keltem ki a tojásból. Anyukám 1 hónappal ezelőtt meghalt áramütés miatt. Mielőtt meghalt engem még megtojt. 1 napos tojásként mentettek ki. 32 napig voltam keltetőben, kikeltem és már egyedül eszem.”

15 órája keltem ki a tojásból. Anyukám 1 hónappal ezelőtt meghalt áramütés miatt. Mielőtt meghalt engem még megtojt. 1 napos tojásként mentettek ki.32 napig voltam keltetőben, kikeltem és már egyedül eszem.

Közzétette: Lehoczky Krisztián – 2018. május 21.

Mai nap hírei

Magyarországon is megtalálható a világ leggusztustalanabb élőlénye

unilife.hu9 órája

Emelkedtek az üzemanyagárak, emelkedik a Pulzusom

gepmax.hu10 órája

Az irritábilis bél szindróma kialakulásának mechanizmusa

szimpatika.hu13 órája

Zöldhulladék égetési tilalom: mit szabad és mit nem?

agroinform.hu15 órája

Elszálltak a hazai használtautó-piacon az árak

autopro.hu17 órája

Egy Magyar akadályozhatja meg, hogy Trump Patriot Partynak nevezze az új pártját, a neve Donald Magyar

444.hu18 órája

COVID – Németországban új kezelést vezetnek be

napidoktor.hu19 órája

Ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu19 órája