Böjte Csaba annak a fideszes jelöltnek kampányol, aki kihagyott másfél milliárdot a vagyonnyilatkozatából

Startlap - Startlap
Mert "Sándor Bátyánk" - mondja a kormány kedvenc szerzetese - "ugyanazzal a gerinces becsületességgel" folytatja majd munkáját. Esti hírösszefoglaló.

Böjte Csaba annak a fideszes jelöltnek kampányol, aki kihagyott másfél milliárdot a vagyonnyilatkozatából

Ha most beírok 300 millióval többet, mi van akkor? Semmi

– tette fel annak idején a mindent elmondó költői kérdést Farkas Sándor, akit Böjte csak “Sándor Bátyánknak” nevez, és kortesbeszédében igencsak szépen fogalmaz róla: “ugyanazzal a gerinces becsületességgel” fogja folytatni munkáját, ahogy eddig végezte. Videó.

Orbán Viktor jogi végzettségével fölényeskedett Zelenszkijjel szemben

A gond csak az, hogy miközben a magyar kormányfő elmagyarázta, hogy “aki színész, az meg…”, arról megfeledkezett, hogy Volodimir Zelenszkij eredetileg szintén jogi diplomát szerzett, Orbán Viktor pedig egyébként egy percet sem dolgozott jogászként. A miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorának vendégeként beszélt. Íme.

Kásler szerint a “pandémia elfedte” az egészségügyben végbement nagyszerű változásokat

Kásler Miklós szerény értékelése szerint az általa vezetett Emberi Erőforrások Minisztériuma ágazatokban olyan fejlesztéseket végeztek el az elmúlt négy év során, amelyek a történelem során ritkán fordulnak elő. Videó és további részletek itt.

Országszerte ügyeletet tartanak a választás hétvégéjén a kormányablakok

MTI/Máthé Zoltán

A Miniszterelnökség ígérete értelmében a választáshoz szükséges okmányok akár a szavazás napján is pótolhatók. Szombaton és vasárnap a kormányablakok minden településen rendkívüli nyitvatartással várják az ügyfeleket, kizárólag személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés céljából. További információkért katt ide.

Ukránok szerveztek gigademonstrációt a Duna-parti holokauszt-emlékmű cipőinél

Ahogy pénteki, Orbán Viktorhoz intézett felszólalásában Volodimir Zelenszkij, úgy Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter is párhuzamot vont a holokauszt és az orosz-ukrán háború között. Kuleba szerint az oroszok “nagyszabású, népirtó háborút” indítottak, “amelynek célja az ukránok elpusztítása”. Az Egység Ukrán Egyesület szervezésében különleges akcióval adóztak a híres budapesti helyszínen az áldozatok emlékének, akiket orosz légibomba ölt meg. Bővebben.

Menekülő kislány virággal a kezében, halálfejes táblák a tengerparton, katonák a sírban: az ukrajnai háború 31. napja képekben

Az Egyesült Államok elnöke nyíltan közölte, hogy Putyint el kell mozdítani a helyéről (“az Isten szerelmére, ez az ember nem maradhat hatalmon”), az oroszok pedig látványosan reakcióval vették tudomásul, hogy Joe Biden Lengyelországba érkezett: 70 kilométerre a lengyel határtól, Lviv központját bombázták. A NATO becslései szerint Oroszország egy hónap alatt annyi katonát veszített Ukrajnában, mint amennyit több év alatt Csecsenföldön vagy Afganisztánban. Galéria.

Orosz-ukrán háború: a tárgyalások következő fordulója hétfőn indul

Az Ukrajna és Oroszország közötti tárgyalások Törökországban folytatódnak. Részletek.

Országgyűlési választás: még 3 napig lehet mozgóurnát kérni ügyfélkapu nélkül

A mozgásukban gátolt állampolgárok – beleértve például azokat is, akik a koronavírus miatt karanténba kényszerültek – levélben és online is leadhatják kérelmüket szerda 16 óráig. Ezt követően már csak személyesen, vagy ügyfélkapus azonosítással van erre mód. Arról, hogy kik és hogyan igényelhetnek mozgóurnát, ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Megújult a “horroralagút”, a főváros egyik legkülönlegesebb helyszíne

MTVA/Bizományosi: Róka László

Sok budapesti sem tud arról, hogy a VII. kerületi Bajza utca meghosszabbításaként a Podmaniczky utcán túl egy alagút vezet át a XIII. kerületbe. Pedig az idősebb angyalföldi lakosok által gyakran csak “Tunelként” emlegetett alagút közel 150 éve várja a bátor közlekedőket. A Tunel átépítésére már számos terv született, állapota rendkívüli mértékben leromlott, mígnem tavaly nyáron hirtelen csoda történt: megkezdődött a felújítás. Fotók és további részletek itt.

Előkerült az eltűntnek hitt hortobágyi gólya

Kikelet 14 esztendőn át minden telet Magyarországon töltött, idén januárban azonban sehol sem találták. Amikor már mindenki lemondott a madárról, Kikelet felbukkant a semmiből. Ismerői pedig csak találgatják, hol lehetett az elmúlt két hónap során. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

(Címlapkép: MTI/Balázs Attila)

Ez is érdekelhet

képcím

Bródy János dallal reagált Orbán Viktor évértékelőjére

képcím

Curtis: Én, ahogy eddig is, csak zenélni szeretnék, és nem...

képcím

Orbánt feldühítette, hogy Novák Katalin ezt tette vele - A hét...