David Attenborough is nevezett a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra

A nagyszabású fesztivál számtalan érdekes programmal várja az érdeklődőket.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-22 13:23

Fotó: John Phillips/Getty Images for Tourism Australia

A híres brit természettudós és televíziós személyiség, David Attenborough három filmmel is nevezett a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra, jelezte az MTI.

A közlemény szerint május 25. és 27. között ingyenesen látható valamennyi program a filmfesztivál fő helyszínein, a gödöllői királyi kastély lovardájában és az Alsóparkban. A főszervező Székelyhidi Tamás elmondta: “Egyértelmű elismerés, hogy Magyarország legnagyobb természet- és környezetvédelmi rendezvényére immár a legnagyobb nemzetközi filmstúdiók is nevezik filmjeiket, de természetesen számos alkotás látható Kárpát-medencei filmesektől is”.

A filmek mellett a Trash Art Magyarország pályázat keretében középiskolások, amatőrök és művészek által készített szobrokat, valamint a nemzeti parkok mellett az erdészetek természetmegőrző szerepét bemutató Varázslatos Magyarország szabadtéri fotókiállítást is meg lehet majd tekinteni.

A napközbeni filmvetítések mellett előadások és fotókiállítások, szabadtéri filmvetítések is várják az érdeklődőket. Lesznek koncertek is: a Jam for Nature tehetségkutató versenyen induló fiatal zenekarok az első két este fognak bemutatkozni a nagyszínpadon, a zárónap délelőttjén pedig Gödöllő kórusai dallal nyitják meg a zárógálát, amit élőben közvetít majd az M5 csatorna. Ezen kívül egy 23 ezer literes óriás akváriumot is felállítanak majd, melyben a hazai vízi élővilággal ismerkedhetnek meg a látogatók, és a gyerekek részére egy erdészeti játszóteret is kialakítanak.

A gödöllői fesztivál idején országszerte harminc másik helyszínen zajlanak majd az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok is, ahol szintén ingyenes filmvetítésekkel, kiállításokkal és szemléletformáló programokkal várják az érdeklődőket.

Mai nap hírei

Édesapja után koronavírusban hunyt el a neves magyar focista is

life.hu4 órája

Sorsdöntő év lehet az idei a földgáznak

tisztajovo.hu5 órája

Tiltólistára tette Amerika a Xiaomit

digitalhungary.hu6 órája

Kidobta a kukába a 80 milliárd forintot érő merevlemezt!

napmintnap.com7 órája

Kevesebb emésztési panaszt okoz az A2-es típusú tej

szimpatika.hu13 órája

Híres emberek, akik régóta szinglik: és el is mondták, hogy miért

joy.hu15 órája

Megdőlt a hidegrekord és vasárnap még hidegebb jöhet!

agroinform.hu18 órája

Soha nem találnád ki, kivel élt George Clooney a leghosszabb ideig

unilife.hu19 órája