Varga Judit a lehallgatási botrányról: A titkosszolgálat független a politikától

Startlap - Startlap
Az igazságügyi miniszter szerint "ilyen eszközökre minden országnak szüksége van". Varga fél nap teljes hallgatás után reagált. Esti hírösszefoglaló.

Varga Judit a lehallgatási botrányról: A titkosszolgálat független a politikától

Az igazságügyi miniszter szerint „komoly probléma lenne, ha nem lennének ilyen eszközeink, viszont ezeknek a felhasználása törvényes rendben zajlik”. Varga fél nap teljes hallgatás után szólalt meg a megfigyelési botrányról. Íme.

Gödöllő polgármestere, az ügyvédi kamara elnöke és több jogász is az államoknak szánt kémfegyver célpontja volt

A Gödöllőt vezető Gémesi György korábban a nyilvánosság előtt is beszélt arról, hogy megfigyelik a titkosszolgálatok. A Forbidden Stories és az Amnesty International adatai alapján lehallgatása éppen akkor indulhatott, amikor betörtek családja otthonába, de egyetlen értéket sem vittek el. Gémesi György sztorijáról ebben a cikkben írnak.

Fotó: MTI/Varga György

Bánáti Jánost, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét sem érte meglepetésként, hogy a telefonszáma felbukkant az eredetileg terrorelhárításra és bűnüldözésre kifejlesztett, Pegasus nevű izraeli kémfegyver által követett okostelefonok listáján, hűvös nyugalommal kommentálta a sajtóhíreket. Bővebben.

Megszólalt a kémprogramot gyártó izraeli cég

Az NSO rágalmazási pert fontolgat, az oknyomozó újságírók számos állítását tagadja. Részletek itt.

“Az a tény, hogy a kormány és vele együtt az egész propagandamédia most bátran lapít a rendszerváltás utáni 30 év talán legsötétebb ügyéről, önmagában botrány”

Egymás után érkeznek az ellenzéki reakciók a Pegasus-ügyre a kormány felelősségét firtatva, hiszen a szoftvert gyártó izraeli NSO állítja, hogy kizárólag állami ügyfeleik vannak, és a tranzakcióikat az izraeli védelmi minisztérium engedélyével bonyolítják. Ebben a cikkben elolvashatod az összes eddig megjelent ellenzéki nyilatkozatot a témáról.

Özönvíz alá került aluljárók, folyóvá változott utak: képeken a fővárosi felhőszakadás

Hétfő hajnalban Budapesten is leszakadt az ég, a katasztrófavédelem reggelig mintegy 30 riasztást kapott. Erre a linkre kattintva látványos olvasói videókat és fotókat találsz a rendkívüli viharól.

Rektori figyelmeztetést kaptak az Erdogan elleni puccs áldozataira emlékező erdőavatók

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem felsővezetése gyakorlatilag megtiltotta a 2016-os török puccskísérlet áldozatainak szentelt faültetésen a részvételt, az erősen kis létszámú eseményen három egyetemi vezető mégis megjelent. Bővebben.

Káosz a Nyugatiban: a MÁV vizsgálatot indít

A pályaudvar heteken át tartó felújítását követően lelkesen beharangozott újranyitás nem éppen a tervek szerint zajlott. A vasúttársaság közleménye itt olvasható.

Kiakadt a szakszervezeti vezető az elmaradt fegyverpénz miatt

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Tizenötezer rendvédelmi dolgozónak nem jut a katonáknak és rendőröknek járó plusz pénzből. További információkért katt ide.

Uniós védettségi igazolvány: jó hír érkezett az iPhone-osoknak

Az itthon júliusban bevezetett EU kompatibilis igazolás végre mindenki számára elérhető. További információk és segítség a letöltéshez itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Polt Péter a parlamentben reagált Magyar Péter hangfelvételére

képcím

Magyar Péter országjárásra indul, és újabb tüntetést...

képcím

Varga Judit interjúját húsvéthétfőn is leadják a tévében