Csányi Vilmos: Ez a törvény egy baromság

Startlap - Startlap
Az etológussal új könyve megjelenése alkalmából beszélgettek, szokásosan izgalmas dolgokról. A járványról, szexről, magányról, autista kutyákról, közösségekről, szabadságról. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Csányi Vilmos: Ez a törvény egy baromság

“Azt kellene a társadalomnak megérteni, hogy az emberi gondolkodásnak a hiedelem az alapja” – véli az etológus, akivel új könyve megjelenése alkalmából beszélgettek, szokásosan izgalmas dolgokról. A járványról, szexről, magányról, autista kutyákról, közösségekről, szabadságról. Interjú.

Vajna Tímeát megoperálták: kiposztolta hegeit

Andy Vajna endometriózisban szenvedő özvegye teljesen nyíltan számolt be betegségéről és kórházi kezeléséről. Íme

Egymillió dollárt érhetnek Lionel Messi könnyei

A világ talán legjobb futballistája múlt vasárnap, barcelonai búcsúzóján hullajtotta el könnycseppjeit, ebből szeretnének most egymillió dollárt csinálni. Bővebben.

“Elég furán néztek rám” – Emese reklámgrafikusból lett hidegburkoló

30 év után cserélte le a számítógépét flexre és csempevágóra, mert az előbbi már nem okozott neki boldogságot, az utóbbiban végül pedig végül megtalálta hivatását. “Előbb-utóbb a férfiaknak ebbe bele kell nyugodnia” – mondja Emese, akit az nlc.hu kamerája kísért el egy munkanapján. Videó.

5 rossz hétvégi szokás, amik nélkül sokkal könnyebben indulhatna a hétfő a pszichológus és a coach szerint

Bettmann / Contributor/Getty Images

A fáradtság miatt berögződött olyan szokásokról lesz szó, amelyektől talán észre se vesszük, demég fáradtabbak leszünk, így a következő hétvégén indul minden elölről, és mintha ebből a munkának alárendelt mókuskerékből nem lenne kiút. Valójában van, csak kicsit okosabban kell szervezni a napokat. Részletek itt.

Változhat az élelmiszerek összetétele

Az Európai Bizottság augusztus 31-től bevezeti új, szigorúbb határértékeit. További információkért katt ide.

Eldugott hegyi kunyhók a világ minden táján, amelyektől eláll a lélegzeted

Mióta világ a világ, és van benne ember, meg utazás, a különféle földrészek senkiföldjein titkos menedékek várják a megfáradt vándorokat. Ez ma sincs másként, sőt, mintha ide nem ért volna el a mindent bekebelező luxusmánia, az elképesztő panorámák, havas csúcsok vagy éppen égszínkék lagúnák mellett nincs is szükség semmire. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

A Télapó, a Nyúl, a fenyőfa és a nép ópiuma: mindennapi vallásosság a szocializmus alatt

Az egyre inkább szekularizálódó, globalizált világ is megtette a hatását, de főleg a XX. századi diktatúrák esetenként brutális egyházellenessége volt az, ami átalakította az ember és az egyház hosszú évszázadokon át fennálló természetes együttélését. Az egyház fizikai megtörésére, megsemmisítésére berendezkedett politika a Kádár-rendszerben vett éles fordulatot, immár nem kiirtani, hanem hasznosítani igyekeztek a vallást. Mindez az emberek hétköznapjai éltére alapvető hatással volt. Soós Viktor Attila egyháztörténészírása, temérdek régi fényképpel.

Állandóan a mamájára csimpaszkodik, és nagyon aranyos, mi az? Az újszülött szegedi mókusmajom

A Szegedi Vadaspark dolgozói ezúttal kevésbé lepődtek meg, mint tavaly, amikor azt hitték, nincs nőstény a bolíviai mókusmajmok között. Van, él és virul és szaporodik, minden látogató legnagyobb örömére. Fotók.

A zodiákus négy meglepő párosítása, akik kiegyensúlyozott szerelemben élhetnek egymással

Durrant/Daily Express/Getty Images

Teljesen eltérő személyiségek, akikről senki sem gondolná, hogy harmónia is születhet kettejük kapcsolatából. Mégis boldogan élhetnek, amíg meg nem halnak, az asztrológusok szerint ezek a párosokremekül kiegészítik egymást.

Ez is érdekelhet

képcím

Háború, aszály, II. Erzsébet halála, Masha Amini forradalma,...

képcím

Vajúdás közben értesítették, meghalt a férje, a lánya a...

képcím

Rejtélyes haláleset miatt gyászol Vajna Tímea