Új Pfizer- és Moderna-mellékhatások? Vizsgálat indult

Startlap - Startlap
Három olyan jelenségről is érkeztek hírek, amelyek az oltóanyagok újabb, lehetséges mellékhatásait feltételezik. Heti hírösszefoglaló.

Dinendra Haria/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Új Pfizer- és Moderna-mellékhatások? Vizsgálat indult

Az mRNS-típusúvakcinák új mellékhatásaival kapcsolatban vizsgálódik az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) – számolt be róla a Reuters. Három olyan jelenségről is érkeztek hírek, amelyek az oltóanyagok újabb, lehetséges mellékhatásai lehetnek. Melyek ezek? Innen megtudhatod.

Egyedül a Legfőbb Ügyészség árulta el, hogy használta-e a Pegasust

Vadai Ágnes négy minisztériumot hiába keresett meg a kérdéseivel, kizárólag Polt Péterék voltak hajlandóak értékelhető választ adni. Részletek itt

A beoltatlan 60 év felettieknek nyilatkozatot kell aláírniuk

És heti jelentés is készül majd róluk a háziorvosok által. Mindeközben az oltásra buzdító személyes látogatások tapasztalatai egyelőre nem túl jók. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Matolcsy György: Még jön öt viharos év

Attila KISBENEDEK / AFP

A jegybank elnöke ismét több ponton kritizálta a kormányt, miközben a gazdaságpolitika intézményi tartalékairól értekezett, és felsorolta 12 következtetését, amelyeket az elmúlt évtized történéseiből és a jelenlegi válságkezelésből vont le. Matolcsy György gondolatait erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Karácsony elmondta, hogy miként akarja legyőzni Orbán Viktort

A főpolgármester, miután az előválasztási bizottság befogadta miniszterelnök-jelölti regisztrációját,  nyilvánvalóvá tette, hogy az előválasztás valódi tétje az, ki képes leváltani Orbán Viktort és utána stabil kormányt alakítani. Hogy miként látja ebbe saját szerepét, arról itt lehet tájékozódni.

Itt a lista: ennyi pénzt kapnak a Tokióból hazatérő olimpikonjaink

Tavaly télen jelentősen megemelték az olimpiai bajnokok és helyezettek állami díjazását, így az idei olimpia után jóval komolyabb összegben részesülnek az egyes sportolók. Az első helyen Csipes Tamara áll. Részletek itt

A NAV végrehajtói Iványi Gáborék szegedi iskolájában jártak

Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője számolt be erről, ahogyan arról is, hogy gyakorlatilag minden kiegészítő támogatást elvesznek tőlük. A szomorú részletek itt érhetőek el.

Orbán Ráhel elit bababoltot nyit Budán

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A jómódú családokat megcélzó üzlettel a miniszterelnök lánya, akinek a legutóbb akkor merült fel a neve a babaholmik kapcsán, amikor koszos pelenkát dobott el a horvát autópályán, saját bevallása szerint “a fenntarthatóságra és a tudatos szülői magatartásra” szeretne “nevelni”. Részletek itt.

Döntött az EU: nagy változás jön az élelmiszereknél

Az Európai Bizottság szigorúbb határértékeket vezet be az élelmiszerekben található nehézfémekre. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül. 

Hazaengedték a világ legkisebb újszülöttjét

Tizenhárom hónapnyi intenzív kezelés után hazavihették szülei a világ legkisebb újszülöttjeként világra jött babát egy szingapúri kórházból. Ha kíváncsi vagy, egy friss fotóra a piciről, ide kattints.

Ez is érdekelhet

képcím

Nyílt levelet írt Orbánnak Karácsony

képcím

Hatóság elleni erőszakkal gyanúsítják Iványi Gábort és...

képcím

Karácsony Gergely: Itt az ideje, hogy elkezdjük visszafoglalni a...