Budapesten is zaklatott egy nőt Harvey Weinstein

Startlap - Startlap
Az áldozat azt állítja, hogy a Marco Polo című sorozat hazai forgatásán a hírhedt filmproducer vele is tisztességtelenül bánt.

Nők tucatjai után Alexandra Canosa, a Marco Polo című sorozat producere is megvádolta szexuális zaklatással és nemi erőszakkal Harvey Weinsteint, aki korábban a főnöke volt, írja az Index. A nő másokat is beperelt az eset miatt, a Weinstein Companyval együtt, mivel elmondásai szerint – habár pontosan tudták, mi történik – mégsem tettek semmit azért, hogy megakadályozzák a férfit.

Canosa állításai szerint mialatt a Weinstein Companynak dolgozott, a producer nyolc alkalommal zaklatta őt szexuálisan, erőszakolta meg vagy kényszerítette szexuális tevékenységre, és több ízben fizikailag bántalmazta, illetve verbálisan megalázta.

“2015. június 24-én Harvey Weinstein szobájában, Magyarországon, Budapesten, a Four Seasons Hotelben Harvey Weinstein tettlegesen és verbálisan bántalmazta a sértettet” – írja az esetről a vádirat, ebben az időszakban zajlott ugyanis a Marco Polo magyarországi forgatása.

A dokumentum a továbbiakban a többi nő korábbi beszámolóihoz hasonló részletekről ír. A szöveg szerint Weinstein zárt ajtók mögé, kettesben szervezett “szakmai megbeszéléseket”, amelyek során szexuálisan zaklatta, illetve több esetben meg is erőszakolta Canosát. A beosztottja határozottan tiltakozott, de a producer megfenyegette őt, és beleegyezéséért cserében különféle előnyökkel kecsegtette a nőt.

Címlapkép: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Image

Ez is érdekelhet

képcím

Megérkezett a 2022-es adócsomag

képcím

Népszava: Az Országos Kórházi Főigazgatóság a műtétek...

képcím

Gyurcsány egyértelműen reagált Karácsony zsarolási vádjaira