Salma Hayek kitálalt: felsorolta, milyen szexuális játékokra akarta kényszeríteni a producer

Startlap - Startlap
Azzal is vádolja Weinsteint, hogy halálosan megfenyegette.

Újabb filmsztár vallott a médiában Harvey Weinstein ellen: Salma Hayek a New York Timesban azzal vádolta meg a filmmogult, hogy számos alkalommal szexuálisan zaklatta őt és azzal is megfenyegette, hogy megöli.

Mint a filmcsillag felidézte, a visszautasítás miatt feldühödött Weinstein azt mondta neki: “Meg foglak ölni, ne hidd, hogy nem tudlak”.

Salma Hayek mexikói színésznő a Carol című film bemutatójára érkezik a 68. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2015. május 17-én. (MTI/EPA/Sebastian Nogier)

Hayek azzal magyarázta eddigi hallgatását, hogy nem tartotta elég fontosnak saját ügyét, örült neki, hogy képes volt elfelejteni és megbocsátani a zaklatásokat, és a külvilág felé szívélyesen viselkedni Weinsteinnel.

Az októberben kipattant szexuális zaklatási botránya miatt elbukott befolyásos filmmogul szóvivője, Holly Baird vitatta Hayek állításait.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Weinstein-botrányban eddig több tucatnyi filmszínésznő vádolta meg a producert szexuális zaklatással és bántalmazással, köztük Rose McGowan, Angelina Jolie és Gwyneth Paltrow.

McGowan volt az első, aki elmondta, hogy Weinstein szexuális erőszakot is elkövetett vele szemben. A producer azonban eddig következetesen tagadott minden olyan vádat, amely szerint szexuálisan erőszakoskodott volna bárkivel – emlékeztetett a BBC News csütörtökön.

„Szörnyetegként” viselkedett vele

Az 51 éves Hayek a szerdai New York Timesban azt írta, hogy Weinstein évekig “szörnyetegként” viselkedett vele. A színésznő 2002-ben a Frida című filmen dolgozott együtt Weinsteinnel, aki a forgatás alatt végig pocskondiázta színészi munkáját.

Salma Hayek mexikói színésznő a Tale of Tales című filmjének bemutatója előtti sajtóértekezleten a 68. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2015. május 14-én. (MTI/EPA/Ian Langsdon)

Weinstein számos alkalommal molesztálta, üldözte szexuális ajánlataival, többek között azt akarta, hogy vele zuhanyozzon vagy engedje, hogy nézze, amint zuhanyozik, masszázst, orális szexet ajánlott neki, és rá akarta venni, hogy egy másik nővel meztelenül legyen együtt, de Hayek minden követelését elutasította, ami egyre nagyobb dühöt váltott ki a producerből.

Hayek azt is elmondta, hogy Weinstein miatt került bele egy Ashley Juddal forgatott meztelen leszbikus szerelmi jelenet a filmbe, mivel a producer azzal fenyegetőzött, hogy máskülönben nem fejezik be a filmet.

A lapban közölt cikkében megjegyezte, utólag úgy gondolja, a rendezőhöz, Robert Rodriguezhez, annak akkori feleségéhez, valamint Quentin Tarantinóhoz és George Clooney-hoz fűződő baráti kapcsolata menthette meg őt attól, hogy Weinstein megerőszakolja.

Mint hozzátette, akkori zaklatott lelkiállapotát jelzi, hogy amikor az általa feleslegesnek tartott szerelmi jelenet felvételére került sor, csak nyugtatóval volt képes remegését és a sírását elfojtani, és folyton hánynia kellett. Nem azért, mert meztelenül kellett mutatkoznia a filmben, hanem azért mert számára egyértelmű volt, hogy ez a jelenet csak Weinsteinnek szól.

Nem emlékszik semmire

Weinstein szóvivője ezzel kapcsolatban azt közölte: a producer nem emlékszik arra, hogy ő vette volna rá Hayeket a szexjelenetre egy másik színésznővel, és nem is volt jelen a felvételkor.

Harvey Weinstein (Fotó: MTI/EPA/Peter Foley)

“A Salma által bemutatott szexuális vádak nem helytállóak, és azok, akik szemtanúi voltak az eseményeknek, máshogy emlékeznek” – írta a közleményben a szóvivő.

A Frida Kahlo mexikói festőnőről szóló életrajzi dráma hat Oscar-jelölést kapott, Hayeket a legjobb színésznő Oscarjára jelölték. A film végül a legjobb filmzene és a legjobb smink kategóriában lett díjazott.

Hayek cikke végén azt hangsúlyozta, hogy amíg a filmiparban nem valósul meg a nemek közötti egyenlőség, a közösség termékeny táptalaja lesz a ragadozóknak.

 

Forrás: MTI
Címlapfotó: MTI/EPA/Paul Buck

Ez is érdekelhet

képcím

Megérkezett a 2022-es adócsomag

képcím

Népszava: Az Országos Kórházi Főigazgatóság a műtétek...

képcím

Blikk: Palik László és a TV2 nem békésen vált el egymástól