Beszakadt a jég a nő alatt Tihanynál, a neves cukrász mentette ki a vízből

Startlap - Startlap
Vékony jégre merészkedett egy nő Tihanynál, ami beszakadt alatta. Egy férfi gondolkodás nélkül a segítségére sietett.

Hősies mentést hajtott végre a neves balatonfüredi cukrászda egyik tulajdonosa, Bergmann Ernő, aki minderről a likeBalaton.hu-nak számolt be – írja a Blikk

Az eset Tihanynál, a Belső-tónál történt, ahova Bergmann is rendszeresen jár korcsolyázni. A tónak ezen a részén több meleg forrás is van, ezáltal itt a jég vékonyabb szokott lenni, ráadásul hamarabb megolvad. 

Hétfő délután épp ezt a területet szemrevételezte, amikor egy nőt pillantott meg, aki már derékig beszakadt a jégbe. Ahogy meglátta, azonnal cselekedett. Szerencséjére volt nála egy erősebb kötél, amivel egy szánkót húzott korábban. 

A hölgy ebbe bele tudott kapaszkodni, és elég erős is volt ahhoz, hogy megtartsa magát, így biztonságos részre tudta húzni. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bergmann Cukraszda (@bergmanncukraszda) által megosztott bejegyzés


A mentés során először hasra feküdt a férfi, és óvatosan közelítette meg a bajba jutott nőt, akinek át tudta dobni a kötelet. Elmondása szerint az is nagy szerencse volt, hogy végig rendkívül bátor és higgadt maradt a hölgy. 

Bergmann Ernő a történtekre igazán szerényen gondolt vissza: szerinte cselekedete nem hősies, hanem inkább természetes reakció volt.

Ez is érdekelhet

képcím

Elképesztő félméteres kilátó és "nádkorona-sétány" épült...

képcím

Megöltek egy ismert amerikai újságírót Irpinyben

képcím

Gigalakótelepet és szállodát terveznek Tihanyba