Kiemelt Hírek 2021. szeptember 08.

Gigalakótelepet és szállodát terveznek Tihanyba

Startlap Kiemelt Hírek 2021. szeptember 08.
Miközben Tihany összes lakosának és nyaralótulajdonosának száma nem több 3000-nél, a parton lévő erdő helyére 500 lakásos lakóparkot és 120 szobás szállodát álmodtak meg. A civilek tiltakoznak. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Vasvári Tamás

Gigalakótelepet és szállodát terveznek Tihanyba

Miközben Tihany összes lakosának és nyaralótulajdonosának száma nem több háromezernél, a parton lévő Kenderföldek erdős térségébe ötszáz lakásos lakóparkot és százhúsz szobás szállodát álmodtak meg, mélygarázsokkal és parkolókkal. A fideszes önkormányzat nem csak a területeket adta át a befektetőknek, de az építési szabályzaton is módosított. Civilek tiltakoznak, a polgármester most segítene, de már nem ő dönt. Bővebben.

Pegasus: egy ellenzéki médiatulajdonos telefonját többször is feltörték

Páva Zoltán volt MSZP-s politikus egy nyíltan ellenzéki hírportált üzemeltet. Részletek.

“Autógyűjtők álmai”: elképesztő luxuskocsikat árverez a NAV, nem akárki volt a tulajdonos

A krómzöld Lamborghini Aventador és a Bentley Continental GT csomagtartójából tavaly tavasszal még idősotthonoknak és kórházaknak szánt adományokat pakolt ki István. Most kiderült, hogy az autók tulajdonosának ügyeivel nincs minden rendben, az adóhivatal egy egész garázsnyi “makulátlan állapotú autókülönlegességet” hirdetett meg eladásra. Fotók és további részletek itt.

Az államtitkár elárulta, lesz-e digitális oktatás

MTI/Vasvári Tamás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár nyilatkozata az iskolai oltási program eredményeiről, valamint az oktatási intézmények járványügyi intézkedéseit érintő hosszabb távú kormányzati tervekről itt olvasható.

Koronavírus itthon: közel 250 új fertőzöttet találtak

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikákat erre a linkre kattintva találod.

Az utolsó pillanatban leállíthatják a kisoroszi Szigetcsúcs botrányt kavart “fejlesztését”

Az EU-s fejlesztésekért felelős államtitkár lépett a kisoroszi önkormányzat “túlturizmusra” hivatkozva bejelentett betonozási és konténertelepítési elképzeléseinek ügyében. A fejleményekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Trump csodálta Orbán Viktort, korábbi minisztere elárulta, miért

Jeff Sessions egykori főállamügyész szerint a határvédelem és bevándorlás ügyében Magyarország hatékonyabb az Egyesült Államoknál, Trumpnak pedig volna esélye a 2024-es választás megnyerésére. Részletek.

Idegen kullancsfajt találtak Magyarországon

Marijan Murat/picture alliance via Getty Images

A lakosság bevonásával működő, néhány hónapja elindított Kullancsfigyelő projekt működik, és nagy szükség van rá. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

“Direkt ránk köhögött, és megkérdezte, hogy na mi van, zárva vagytok?” – megszólaltak a szociális szféra dolgozói a járványról

“Mikor a köszönetről volt szó, a szociális ellátást sosem említették” – mondja egyikük zárszóként, amikor arról beszél, hogy szakmájukra rendkívüli küzdelmek hárultak a koronavírus miatt, például a járványellenes rendeletek, a kényszerű karantén, a létszámkorlátozások vagy a védőeszközök hiánya miatt. Szociális munkások, terápiás szakemberek mesélték el, hogyan írta át mindennapjaikat a járvány az online detoxifikációtól és csoportterápiától a visszaeső függőkig.

Egyre nagyobb a csapadékhiány, de az esőre még várni kell

50-80 milliméter csapadék is hiányozhat a talajok felső rétegéből, azonban legkorábban a jövő héten várható jelentősebb esőzés. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Keresés az oldalon