Megöltek egy ismert amerikai újságírót Irpinyben

Startlap - Startlap
Az 51 éves Brent Renaud kollégája látta, ahogy társát nyakon lövik. Esti hírösszefoglaló.

Megöltek egy ismert amerikai újságírót Irpinyben

Az áldozat a televíziós munkásságáért többszörösen díjazott 51 éves dokumentumfilmes, Brent Renaud, aki többek között az iraki és afganisztáni háborúkról, az egyiptomi és líbiai zavargásokról, a Moszulért folytatott harcokról és a mexikói kartellekről is forgatott. Renaud kollégája a kórházban adott interjút arról, mi történt. Bővebben.

Megrázó felvételeken a háború igazi arca: a harkivi metróban rekedt ezrek élete és a tiktokerek mindennapjai a tűzvonalban

Kerti bútorok, matracok, könyvkupac, iskolai feladatlapnak tűnő füzet felett elgondolkozva ücsörgő kisgyerek, háttérben a Budapesten is jól ismert kék színű metrókocsikkal: Harkiv városában több ezer ember próbál menedéket találni a támadások közepette, amire az egyik legjobb helyszínt a szokásosnál mélyebbre épített metróállomások nyújtják. Galéria.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik beszédében azt mondta, a TikTok videósai segíthetnek a háború befejezésében. Elnézve azt, miként változott meg teljesen egyik pillanatról a másikra a feltöltött tartalom, nehéz lenne azt mondani, hogy nincs jelentősége az influenszereknek. Alina Volik például azt mutatta be, hogyan készülnek fel egy esetleges robbanásra, a húszéves Valerija Sasenok az apja irodájához tartozó, ablaktalan bunker életét közvetíti az interneten humoros tálalásban, egy másikuk arról tett ki egy videót, ahogy a sziréna hangjának árnyékában egy anya a síró gyerekeit próbálja menteni. Bővebben.

A fehérorosz hullaházak megteltek az orosz katonák holttesteitől

A látványtól sokkolódott helyi lakosok beszámolói szerint a testeket teherautókkal szállítják a határhoz, a fehérorosz orvosokat pedig kirúgással fenyegetik, amennyiben tájékoztatást adnak a helyzetről. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Robbanószerkezetet találtak a Zágrábban lezuhant roncsokban: “Nem egy felderítő drónról volt szó, mint ahogy azt első reggel hittük”

MTI/EPA/Antonio Bat

A hetvenes évek közepén fejlesztett katonai felderítőgépben egy olyan bomba nyomaira bukkantak, amilyet korábban szovjetek is használtak – közölte a horvát védelmi miniszter. Horvátország nagyon szeretné tudni, hogy Magyarország és Románia miért nem észlelte és jelentette a légterébe belépő eszközt. Erre a linkre kattintva helyszíni videót is találsz a drónról.

Melitopol új, oroszbarát polgármestere szerint az a feladata, hogy hozzászoktassa a várost “az új valósághoz”

Fegyveresek rabolták el pénteken a délkelet-ukrajnai település igazi polgármesterét, Ivan Fjodorovot, akit a hírek szerint terrorizmus vádjával állítanak bíróság elé. Melitopolban szombaton százak tüntettek. Bővebben.

Sberbank: 147 milliárdot fizetnek ki az ügyfeleknek

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) március 10-én kezdte meg a kártalanítások kifizetését a bezárt orosz pénzintézet számlatulajdonosai részére. Az OBA összesen 146,8 milliárd forintot küld vissza 65 ezer ügyfélnek, akiknek döntő többsége magánszemély. További információkért katt ide.

A Momentum csinált egy fidesz.ru oldalt, és országszerte elkezdték “kiegészíteni” a kormányplakátokat

A Magyar Kormány legújabb, közpénz milliárdokból finanszírozott plakátjai azt állítják, hogy Orbán Viktor békét és biztonságot akar Magyarországnak. Ez azonban, lássuk be, nem rajta múlik: ő az elmúlt 12 évben mindent megtett azért, hogy a magyar egy háborús retorikában elő, Putyintól függő állam legyen

– indokolja a párt az akciót. Ha kíváncsi vagy, hogyan alakították át Orbán Viktor plakátjait, és mi található a fidesz.ru weboldalon, akkor itt folytasd az olvasást.

A járványhelyzetre hivatkozva hallgat az építési hatóság Rogán Cecília új tihanyi villájáról

A kérdéssel Hadházy Ákos kereste fel a veszprémi hatóságot, de úgy tűnik, az

annyira küzd a járvány ellen, hogy csak a választás után lesz ideje megmondani, Rogán Cecíliának van-e engedélye egy vadonatúj villát építeni Tihanyban (az UNESCO által a világörökség részeként nyilvántartott nemzeti park területén).

Fotók és további részletek a propagandaminiszter volt feleségének új házáról itt.

Karlendítős videót közölt egy New York-i lap, a jobbikos Z. Kárpát tagadja, hogy ő szerepel rajta

MTI/Illyés Tibor

A The Jewish Voice által megosztott felvételen a Jobbik Magyarországért Mozgalom plakátja előtt egy, a párt alelnökére felettébb hasonlító személy karlendít, és közben elmosolyodik. Z. Kárpát Dániel szerint ő “sosem volt” antiszemita, “antiszemiták a Fideszben vannak”. Íme a felvétel és a további részletek.

Vörösiszap folyhat a Sajóba

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság is mindösszesen a Facebookon keresztül értesült arról, hogy Kelet-Szlovákia és Északkelet-Magyarország egyik legnagyobb folyójába “vörösiszappal kevert szennyvíz” szivároghat be. A hírről beszámoló szlovákiai magyar politikus azt állítja, az élővízben a vas szintje a megengedett érték kétezerszerese lehet, de ennél is nagyobb gondot okozhat a kén. Az ügyről ebben a cikkben írnak.

(Címlapkép: Michael Loccisano/FilmMagic)

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Magyar Péter elárulta, ki beszél a hangfelvételen, amit kedden...

képcím

Garázdaság miatt eljárást indítottak a fideszes propagandista...