Belevágott a védőfalba, mert az eladó figyelmeztette, viseljen maszkot

Startlap - Startlap
A rendőrség a lakosság segítségét kéri a férfi megtalálása érdekében, fényképes felhívást tettek közzé. Esti hírösszefoglaló.

Belevágott a védőfalba, mert az eladó figyelmeztette, viseljen maszkot

A XV. kerületi rendőrség fényképes felhívást tett közzé, hogy segítsenek megtalálni a garázdaság gyanújával keresett férfit. Íme.

Augusztusban kétszer is érkezik családi pótlék

Az iskolakezdés miatt a kormány előrehozta a szeptemberi kifizetést. Mikor utalják a pénzt? Innen kiderül.

Egy beteg ellátása közben Révfülöpön kirabolták a mentősöket

Fotó: Paul Gilham/Getty Images

Az eset péntek délután a révfülöpi strand vitorláskikötőjénél történt, és érdekes módon pozitív végkifejlettel zárult. Az érintett mentős beszámolóját erre a linkre kattintva  olvashatod.

Az I. kerületi polgármester: Ha le akarod szedni a zászlót, létrát a portán kérhetsz

Szombaton a Budavári Önkormányzat épületére is felkerült a szivárványos zászló, amivel V. Naszályi Márta polgármester szerint nem a melegséget szeretnék népszerűsíteni. A kerületvezető közösségi oldalán magyarázta el a szimbólum valódi lényegét, és egyúttal létrát ajánlott azoknak, akik mégis letépnék a lobogót. V. Naszályi azonban szeretné, ha előtte átgondolnának néhány dolgot. Íme a teljes poszt.

A Digi Sport kirúgta Szombathy Pált az Index miatt

A héten derült ki, hogy Szombathy Pál távozik a Digitől, és az index.hu új főszerkesztője lehet. Szombathy egy hónapja lett az Index vezérigazgatója, és már három éve tagja a lap igazgatóságának. A Magyar Hírlap egykori vezetője szombaton a Facebookon jelezte, hogy kirúgta őt a Digi Sport. A kirúgásának oka ellentmondásos, Szombathy a döntés miatt érezhetően neheztel. Bejegyzését ide kattintva olvashatod el.

Darázstámadás áldozata lett egy csapat túrázó a Mátrában

A 8. Decathlon Mátra túra résztvevőit támadták meg az állatok Mátrafüred és a Muzsla kilátó közötti sárga jelzésű turistaútvonalon. A sérülteket mentősök látták el.

Felakasztva találták meg a fiatal fehérorosz fiút, aki a múlt héten tűnt el az egyik tüntetésről

A 28 éves férfit augusztus 12-én látták utoljára, holttestére szombaton találtak rá egy erdős területen. Felesége szerint nem öngyilkosságot követett el. Bővebben.

Lukasenka a tüntetőket fenyegeti, de ismét tízezrek demonstráltak ellene Minszkben

A fehérorosz belügyminisztérium, a helyi rendőrség vezérőrnagya és a csalással újraválasztott Aljakszander Lukasenka hiába próbálja visszatartani az embereket, vasárnap a minszki Függetlenség térre vonultak tüntetni az elnök lemondását követelve. Lukasenka nekiment a katolikus egyháznak is, és mindeközben megszólalt a Litvániába menekült Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki vezérRészletek itt.

A koronavírus miatt Firenzében újra kinyitottak a borablakok, amiket még a pestis idején használtak

Fotó: Laura Lezza/Getty Images

A Buchette del Vinó, vagyis borablak a 17. században jelent meg a vendéglátóegységek falán, és most újra jó szolgálatot tehet. Fotók és további részletek itt találhatók.

Mutatjuk, mikor tér vissza a kánikula

Egyelőre még felhőszakadás, sőt, akár jégeső is tarkíthatja a napjainkat, de ez nem sokáig marad így: hamarosan visszatér a napos, száraz idő. Részletes időjárás-előrejelzés erre a linkre kattintva olvasható.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Zsidó aktivisták százai szállták meg a New York-i...

képcím

Vihar: közel húszan megsérültek egy buszbalesetben, 14...

képcím

Palesztinpárti tüntetés Bécsben: pattanásig feszült volt a...