Bekeményít a maszkviseléssel a MÁV és a Volán: ezek a szabályok érvényesek a jövő héttől 

Startlap - Startlap
A hétfőn életbe lépő új rendelkezések még arra is kitérnek, milyen típusú maszkot kell hordani. Vasárnap délelőtti olvasgatós hírösszefoglaló.

Bekeményít a maszkviseléssel a MÁV és a Volán: ezek a szabályok érvényesek a jövő héttől 

A szeptember 21-én, vagyis hétfőn életbe lépő új rendelkezések még arra is kitérnek, milyen típusú maszkot kell hordani. A renitens utasokra pótdíj, utazásból való kizárás, de akár feljelentés is várhat. Az új szabályokat ebből a cikkből ismerheted meg.

Koronavírusos nyaralás: a Quantas történetének leggyorsabban betelt járata lehet az a gép, aminek gyakorlatilag rendes úti célja sem volt

Se útlevél, se karantén – ezzel hirdette az ausztrál légitársaság a különleges járatot, amely október 10-én indult útnak Sydney városából, és amelyre percek alatt elkelt minden jegy, pedig ha szigorúan vesszük, sehova sem lehetett elutazni vele. Hogyan lehetséges ez? Innen kiderül.

A CIA megosztott egy feladványt, amiből megtudhatod, mennyire vagy jó megfigyelő

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) a Twitteren rakta ki a tesztet. Ide kattintva te is próbára teheted magad.

10 év börtönt is kaphat a 26 éves amerikai nő, aki koronavírusosan körbebulizott egy bajor síközpontot

Fotó: Frank Bienewald/LightRocket via Getty Images

Yasmin Adli görögországi nyaralásából hazatérve kezdett bele ámokfutásába. Felelőtlensége következményeként több mint 700 embert kellett koronavírusra tesztelni, több tucat ember megbetegített, de még vizsgálatok százainak nincs eredményeBővebben.

Az IKEA szerint modern Bauhaus inspirálta geometrikus minta, a vásárlók szerint inkább péniszek vannak a szőnyegen

A svéd áruház a nappaliba és a konyhaasztal alá szánta, mások viszont úgy vélik, egy szexterapeuta rendelőjében lehet legfeljebb helye annak a mintegy 90 ezer forintos szőnyegnek, amely fallikus mintájával szerzett gyorsan nagy hírnevet. Fotó és további részletek itt.

Bemutatjuk Magyarország egyetlen lakóközösségét, ahol orvosok és egészségügyi dolgozók élnek együtt egy gyönyörű házban

2014-ben dr. Bíró Éva halála után az öccse úgy döntött, méltó emléket állít testvére életének. Ezért alapítványt hozott létre, és vásárolt egy házat, ahol jelenleg úgynevezett co-housing (lakóközösségi) rendszerben élnek egy fedél alat szociálisan rászoruló szakorvosjelöltek és diplomás egészségügyi dolgozók. Jelenleg hét lakója van az épületnek, akik mindannyian pályázat útján kerültek be. Erre a linkre kattintvaegy videón kukkanthatsz be az ő életükbe és otthonukba.

Nosztalgia: Amikor még Magyarország igazi cipőnagyhatalom volt, és minden magyar lábra magyar cipő jutott

Míg ma alapvetően külföldi cipők között válogathatunk, a rendszerváltás előtt évtizedeken át magyar lábbeli került a magyar lábakra. Az egykori termelési számok remekül mutattak, szandálok, csizmák, tornacipők millióit gyártották le egy-egy év alatt, ugyanakkor áradtak a panaszos levelek a cipőgyárak felé: a debreceni Centrum Áruházban például külön alkalmazottat kellett tartani a minőségi kifogások kezelésére, annyi elégedetlen vásárló volt. Ebben a cikkben szuper retro fényképekkel idézik fel a hazai cipőgyártás fénykorát.

Anticiklon védi hazánkat a nyugat-európai viharoktól

Egészen a jövő hét közepéig továbbra is egy anticiklon uralja a magyarországi időjárást, miközben a kontinens nyugati felé már egy intenzív ciklon okoz szeles, változékony időt. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod

Új-Zélandon egy repülőn is van McDonald’s

Az új-zélandi Taupóban alighanem a világ legkülönlegesebb Mekije található. Fotó és további részletek itt nézegethetők.

Ennek a 4 csillagjegynek alapjaiban változik meg most az élete

Fotó: Culture Club/Getty Images

Négy csillagjegy szülöttei számára nagy meglepetést tartogat a mostani horoszkóp. Részletek itt.

További heti hírösszefoglalóink is érdekelhetnek:

Ez is érdekelhet

képcím

Vasárnap jön az óraátállítás: így változnak a menetrendek

képcím

Öt év és nyolc hónapot késtek 2023-ban a MÁV vonatai

képcím

Így siklott ki a tehervonat Nagymaroson