Koronavírus: magyar orvosok kétségbeesett kérése a lakossághoz

Startlap - Startlap
Míg a koronavírus első hulláma idején egy emberként támogatta mindenki az egészségügyi dolgozókat, addig a második hullámra már rengeteg atrocitással találkoztak. Heti hírösszefoglaló.

Koronavírus: türelmet és megértést kérnek az orvosok

Agresszióval, méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkoznak a koronavírus-járvány második hullámában a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet orvosai, emiatt a nyilvánossághoz fordultak. Részletek

Orbán Viktor szerdán bejelentette a vírustesztek árplafonját, nem várt hatást ért el ezzel

Közvetlenül a szerdai kormányülés után a miniszterelnök arról beszélt, hogy az első hullám idején csatát nyertünk, a másodikat pedig már felkészültebben és tapasztaltabban várjuk. Említést tett a koronavírus-tesztek maximált áráról, valamint arról is, meddig lehetnek ezentúl nyitva a szórakozóhelyek. Az azóta bővített bejelentést itt érheted el. Alig két napra rá már érződött is a közlemény egyik nem várt hatása, melyről itt tájékozódhatsz bővebben

Ötször kapnak plusz pénzt a nyugdíjasok

A következő egy évben a normál havi nyugdíjon felül öt alkalommal érkezik a nyugdíjasok számára extra juttatás. Nem árt megjegyezni, hogy mindez éppen akkor történik, amikor már csak másfél év van hátra a következő parlamenti választásokig. Mikor és milyen összegekre lehet számítani? Ebből a cikkből megtudhatod.

Úgy tűnik, nálunk drágult a legjobban élet az unióban 

Sehol az Európai Unióban nem volt olyan magas az augusztusi inflációs adat, mint Magyarországon. Ezzel ráadásul július után az elmúlt hónapban is csúcstartó a magyar gazdaság. A Portfolio.hu cikkének lényegi elemeit innen érheted el. 

Itt a NAV friss listája a gigatartozókról: Berki Krisztián és Hajdú Péter volt cége is rajta van 

MTI/Balogh Zoltán

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét közzétette a legkomolyabb összegű adóhiánnyal rendelkező adózókat felsoroló toplistáját. Az idei év második negyedévben 60 magánszemélynek és vállalkozásnak, az első negyedévben 79 adózónak sikerült bejutnia a legnagyobb adósok közé. Az első helyen álló cégtől 5 millárdot szeretnének behajtani. A listát ebben a cikkben ismertetik.

Kiderült, mennyibe kerülhet a kormánynak a kötelező lázmérés

Orbán Viktor október elsejétől rendelte el a kötelező hőmérőzést a tanintézmények bejáratánál. Ehhez az állami és a magániskolák számára egyaránt államilag biztosítják az eszközöket. De vajon mennyi pénzbe kerül mindez? Innen kiderül.

Pintér Sándor kérésére Orbán Viktor kirúgta a titkosszolgálat fejét

Öt év után, szeptember 15-i dátummal, azonnali hatállyal menesztette Orbán Viktor az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatóját, Kiss Zoltánt. Pedig a miniszterelnök tavaly még dicsérte KisstRészletek itt.

Matolcsy György nem várt ötletet prezentált: 0%-os jegybanki lakáshitelt vezetne be

A megkérdezett szakértők megdöbbenésel fogadták Matolcsy György új írását a novekedes.hu oldalon, amelyben egy jelzálogfedezet nélküli, nulla százalékos jegybanki lakáshitel tervét prezentálta. Az “Új Otthon Program” fedőnév alatt a Nemzeti Bank elnöke az egyszintű bankrendszer részleges visszahozatalát vetíti előre, a piaci források szerint gyakorlatilag teljesen értelmetlenül, mivel miután kizárólag kormányzati kudarcokat sorol, mégis a jelenleg is jól működő piaci mechanizmusokat szeretné helyettesíteni újabb kormányzati megoldásokkal. Matolcsy György ötletéről, és az annak értékeléséről ebben a cikkben találsz egy alapos összefoglalót.

Győrfi Pál: Nem véd az egyik maszktípus

MTI/Szigetváry Zsolt

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint a maszkok védenek, de jól kell használni őket. Arról is beszélt, melyik az a fajta, amit nem is érdemes megvásárolnunk, mert semmit sem ér. Ha te is kíváncsi vagy rá, akkor csak ide kell klikkelned. 

Ez is érdekelhet

képcím

Megkaphatja Magyarország a befagyasztott uniós pénzek egy részét

képcím

Ezért blokkolja tovább Magyarország az Ukrajnának szánt 500...

képcím

Pintér Sándor kirúgta az idegenrendészet első emberét