Bejelentették az új gazdaságvédelmi akciótervet

Startlap - Startlap
A nagy hírt bejelentő államtitkár hangsúlyozta, hogy a hazai gazdasággal minden rendben van. Esti hírösszefoglaló.

Jön az újabb gazdaságvédelmi akcióterv

Vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára jelentette be a következő gazdaságvédelmi akciótervet, amelyről több dolgot elárult. Részletek itt.

Fontos változás jön a bankoknál: minden ügyfél levelet kap a pénzintézetétől

Január végéig minden banki ügyfél kap egy részletes kimutatást, amelynek hatására könnyen lehet, hogy sokan bankot váltanak majd. Ha érdekelnek a részletek, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Egy román sebész műtét közben gyújtotta fel a rákos betegét

A román egészségügyi miniszter vizsgálatot indított a bukaresti Floreasca kórházban történt eset miatt. A döbbenetes baleset körülményeit ebből a cikkből ismerheted meg.

Törvényt módosítana az LMP: “A szilveszter ünneplése nem lehet szenvedés a társállatainknak”

Fotó: Matthias Rietschel/Getty Images

Schmuck Erzsébet és Kendernay János, az LMP két társelnöke roppant szigorú törvénymódosító javaslatot nyújt be a petárdázással és a pirotechnikai eszközökkel kapcsolatban. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Az új 22 éves helyettes államtitkár meglepően máshogy beszélt az országot fenyegető külső biztonsági kockázatokról, mint ahogy a kormány szokott

Rácz Zsófia, akit diploma híján decemberben egy törvénymódosítással neveztek ki ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárnak,  idén nyáron a Global Policy Institute podcast adásában beszélt az EU-ról, a V4-ekről, Brüsszelről és a migrációról. Ezen beszélgetés során merült fel, hogy milyen külső veszélyek fenyegetik az Európai Uniót, Rácz pedig egész másfajta választ adott, mint amit a kormány tagjaitól várnánk. Ha kíváncsi vagy, mit mondott Rácz, akkor ezt a cikket olvasd el.

Sakál végzett egy vizslával Dorozsmán

Az eset a Dorozsmai Vadásztársaság hagyományos szilveszteri vadászatán történt december 28-án. A részletekről ebben a cikkben számolnak be a vadászok.

Maróth Miklós: A tolerancia mai bajnokai egymással versengve olyan muszlimokká fognak válni, hogy öröm lesz nézni

Az Eötvös Loránd Kutatóhálózat Irányító Testületének elnöke szenvedélyes hangvételű interjút adott a Pesti Srácoknak a hazafias nevelésről. A beszélgetés – melynek során Martóth Miklós a Harry Pottert és a Pókembert  ekézte – legizgalmasabb részleteit erre a linkre kattintva találod.

Ez várhat a dominikai börtönben a két magyarra, akiket egy 65 éves nő megerőszakolása miatt tartóztathattak le

A külügyminisztérium szűkszavúan csak annyit közölt, hogy két magyart letartóztattak a Dominikai Köztársaságban, és jelenleg nyomozati szakaszban van az ellenük folyó eljárás. A hírek szerint a férfiakkal egy nászútján lévő, 65 éves nő megerőszakolása miatt foglalkozik a rendőrség. Az alábbi cikkből megtudhatod, mi várhat rájuk a helyi börtönben.

A magyar GDP tavaly elérte a 2001-es osztrák szintet. Tényleg úgy élünk, mint ausztriai szomszédaink 17 évvel ezelőtt?

Ausztria életszínvonalát etalonként szokás emlegetni, és amikor szóba kerül, hogy vajon mikor érjük őket utól, általában a GDP-t, vagyis a bruttó hazai terméket veszik elő a válaszban. Tekintve, hogy a 2018-as magyar GDP elérte a 2001-es osztrák értéket, adódik a kérdés, hogy akkor tényleg úgy élünk, ahogy annak idején ők?

Kína épített egy mesterséges Napot, amivel végtelen mennyiségű energiát termelnének

Fotó: NASA via Getty Images

Kínai kutatók már egy ideje építik Csengdu városában a HL-2M nevű fúziós reaktort, amely hamarosan tesztelési fázisba ér. A tudósok nemrégiben beszámoltak arról, hol tartanak most a munkálatok. A folytatásért ide kattints.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Moszkvai terrortámadás: így kapták el a terroristákat

képcím

Hivatalos végeredmény: 87,28 százalékkal győzött Vlagyimir...