Kiemelt Hírek 2019. december 29.

Ezek lesznek a munkaszüneti napok 2020-ban

Startlap Kiemelt Hírek 2019. december 29.
Természetesen a dolgos hétvégéket sem fogjuk megúszni, de nem lesz belőle olyan sok. Vasárnapi lustálkodós hírösszefoglaló.

Mutatjuk, mikor lesznek a munkaszüneti napok 2020-ban, és mikor kell majd hétvégén is dolgozni

Ebben a cikkben összegyűjtötték a jövő évi hosszú hétvégéket, munkaszüneti napokat, és azokat az alkalmakat, amikor a szokásos pihenés helyett mégis dolgoznunk kell szombaton.

Hihetetlen tárgyak, amelyeket idén a buszon és a vonaton felejtettek a magyarok

A közlekedési eszközökön elhagyott tárgyak egy igen hálás téma szokott lenni, mivel a gazdátlanul kallódó holmik között rendszeresen felbukkan néhány nagyon vicces tétel. Ennek reményében kérdezték meg a MÁV-ot és a BKK-t arról, miket találtak idén a járataikon, és nem csalódtak: 2019-ben is jó néhány nagyon furcsa dolgot veszítettek el az emberek a buszokon és a vonatokon. A részletekért ide kattints.

Szerelmi sokszögek, titkok és rengeteg fájdalom: ismered Károly herceg és Kamilla szerelmének ponyvákat megszégyenítő történetét?

Igazából ebben a házasságban hárman voltunk, amit a végére már kicsit zsúfoltnak éreztem.

A fenti híres mondat Diana hercegnő szájából hangzott el egy interjúban a házasságáról, és Kamillára utalt vele harmadik személyként. Az a legtöbbek számára közismert tény, hogy Károly és Kamilla viszonya már azelőtt kezdődött, amikor a herceg még nem is ismerte Dianát. Kettejük szövevényes, és intrikákkal tarkított kapcsolatának valódi történetét viszont kevesen tudják. Ha kíváncsi vagy rá, akkor ezt a cikket olvasd el.

Krisztina tavaly részlegesen lebénult és kómába esett, de már a visszatérésén dolgozik artistaként

Dénes Krisztina tavaly ősszel lezuhant a trapézról egy ausztriai előadáson, életveszélyesen megsérült, majd kómába  esett. A fiatal artista csak nemrég térhetett haza a kórházból, de már visszatérését szervezi. Az RTL Klub beszélgetett vele a balesetről, a jelenről és a jövőről: íme a riport.

Schwarzenegger elment Stallone karácsonyi bulijára, akitől egy elég furcsa ajándékot kapott

Fotó: Gabriel Olsen/FilmMagic

Nemcsak Vajna Tímea menőzött Arnold Schwarzeneggerrel való kapcsolatával az Instán karácsonykor: Sylvester Stallone is róla posztolt, pontosabban arról, hogy milyen karácsonyi ajándékot adott a Terminátornak, amikor részt vett a partiján.

“Augusztusban egy magyar erdőben találtak egy gumicukor méretű, véres, vak, rózsaszín, haldokló kis lényt, karácsonyra ez lett belőle”

Te felismernél egy újszülött mókust? Ez még a gyakorlott állatmentőknek sem megy túl könnyen, így esett, hogy a csak Izékének keresztelt mogyorónyi, véres lényt tévesen mókusként azonosították, amikor megtalálták egy erdőben. Izéke időközben felcseperedett, és hősies megpróbáltatásairól itt olvashatsz el egy képes beszámolót, ami tulajdonképpen egy annyira jó karácsonyi sztori, hogy még így december utolsó napjaiban is képes visszahozni az ünnepi hangulatot.

A nő, aki élete minden napjára úgy emlékszik, mintha csak tegnap történt volna

Jorge Luis Borges 1942-ben írta meg novelláját, melynek főhőse egy hipermnéziás volt (Funes, az emlékező), pedig akkor még az orostudomány számára ismeretlen volt ez az állapot. Közel hat évtizedet kellett várni ahhoz, hogy kiderüljön, a mindenre emlékező Funes személye nem is áll olyan távol a valóságtól, mint gondolnánk: ekkor bukkant fel Jill Price, az első személy, akit később hipermnéziával diagnosztizáltak. Ha érdekel Price élete és betegsége, akkor itt folytasd az olvasást.

Öt dolog, ami segíthet betartani az újévi fogadalmakat, hogy jövőre tényleg sikerüljön

Mindannyian jól ismerjük a helyzetet, amikor megfogadjuk, hogy ezentúl véget vetünk az impulzív fánkzabálásnak, korábban ébredünk, hogy legyen idő futni, nem a mekiben vesszük meg a vacsorát, hanem csinálunk otthon salátát, és még a cigit is letesszük, sőt, a sört már tavaly el kellett volna felejteni, csak valahogy mégsem jött össze. Ha nem az év végén, akkor máskor kezdünk el ígérgetni, és sokszor sikerül is betartani mindent, sokszor viszont nem. Ha erre a linkre kattintasz, öt olyan dolgot találsz, amelyek kifejezetten hasznos segítőtársak lehetnek az egészségtudatos eskük érvényesítésében.

Íme két zseniális úti cél családoknak: ahol a tengerparti pihenésre és az aktív kikapcsolódásra egyaránt van lehetőség

Fotó: William Thomas Cain/Getty Images

Gyerekkel utazni nem könnyű, és nem csak azért, mert majd a repülőn mindenki bámulni fog, ha valamelyik kiskorú útitársunk elkezd bőgni, hanem azért is, mert általában a felnőttek egészen más programokra vágynak, mint a kicsik. Szerencsére vannak olyan helyek, ahol ugyanolyan jól lehet homokvárat építeni meg lábat lógatni a tengerparton, mint aktívan nyaralni: ebben a cikkben két ilyet mutatunk be.

Van két csillagjegy, akikkel nem árt vigyázni: ők a gátlástalan hazudozók

Az asztrológusok szerint két csillagjegy szülöttei szemrebbenés nélkül képesek bármiről hazudni. Kik ők? Innen kiderül.

Keresés az oldalon