"Az üzleti része a projektjeinknek sosem érdekelt" - közölte a kormány által százmilliókkal kitömött Leslie Mandoki

Startlap - Startlap
Az új Index interjút készített Leslie Mandokival, amelyben a Fideszt segítő lobbitevékenysége szóba sem került, a roppant jelentős állami támogatások kérdését azonban - szinte szégyenlősen, de - felvetette a riporter. Esti hírösszefoglaló.

“Az üzleti része a projektjeinknek sosem érdekelt” – közölte a kormány által százmilliókkal kitömött Leslie Mandoki

Az új Index interjút készített Leslie Mandokival, amelyben a Fideszt segítő lobbitevékenysége szóba sem került, a roppant jelentős állami támogatások kérdését azonban – szinte szégyenlősen, de – felvetette a riporter. Leslie Mandoki figyelemre méltó válasszal reagált. A beszélgetésben egyéb érzékeny témák is felmerültek, a legérdekesebb részeket ebben a cikkben emelték ki.

Koronavírus itthon: 4 hónapja nem volt ennyi halott, a fertőzöttek száma minden rekordot megdöntött

Május óta nem volt annyi áldozata a koronavírus járványnak Magyarország, mint ezen a héten. Az új fertőzöttek és az aktív fertőzöttek száma pedig abszolút rekordot döntött vasárnap. A friss statisztikákat erre a linkre kattintva nézheted meg.

Ferenc pápa a magyar hívőket köszöntötte a Szent Péter téren

A katolikus egyházfő egyúttal a koronavírus-járvány miatt elhalasztott, Budapestre tervezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus friss fejleményeiről is tájékoztatott, amikor vasárnap felszólalt pápai lakosztályának Szent Péter térre néző ablakából. Ha kíváncsi vagy, mi hangzott el, akkor ezt a cikket olvasd el.

Kifakadt egy intenzíves orvos: Nem az ágyak, és már nem is a lélegeztetőgépek száma szab gátat a súlyos betegek gyógyításának, hanem valami, ami a világ minden pénzéért sem szerezhető be azonnal

Fotó: Leon Neal/Getty Images

Tanulságos bejegyzést tett közzé dr. Máté-Horváth Nóra: az aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos a civil társadalomnak, a politikai elitnek és kollégáinak címzett írásában arra buzdít, hogy tegyük félre a politikai számháborúzást és a mellébeszélést, és a lélegeztetőgépek számán való rugózás helyett foglalkozzunk a valódi problémákkal, amelyek az új koronavírus elleni védekezést nehezítik az utcákon, illetve a kórházakon belül. Íme a teljes bejegyzés.

Az SZFE vezetése szerint Vidnyányszkyék jogellenesen átírták az egyetem működési szabályzatát, és ezt bizonyítani is tudják

A Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) friss közleményében ír arról, hogy a kuratórium a magyar felsőoktatási törvénnyel bizonyíthatóan nem törődve átírta az egyetem szervezeti és működési szabályzatát, és ezzel lehetővé tette “az akadémiai munkába történő közvetlen, fékek és ellensúlyok nélküli beavatkozás lehetőségét”. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Fontos kérdésekről tárgyal az Országgyűlés jövő héten

Hétfőn háromnapos üléssel megkezdődik a parlament őszi ülésszaka. A képviselőkre számos napirendi pont vár, amelyekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Jó drága lehet idén a dió

Már most is sokaknak fejfájást okoz, ha diós süteményt kell sütnie, hiszen jelenleg is drága ez az alapanyag, de a szakértők szerint a helyzet csak rosszabb lesz. Részletek itt.

Államilag elismert intézmény lett a Budapest School

Halácsy Péter Prezi-alapító iskolájának diákjai immár nem kényszerülnek magántanulói státuszba. Idáig rögös út vezetett, de nagy szükség volt a váltásra. A témáról ebben a cikkben mesél Halácsy.

Erős széllel érkezik az indián nyár

A hét elején enyhébb léghullámok érkeznek hozzánk, amelyekhez szerdától erős déli szél társul. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Legós ruhakollekcióval rukkolt elő a Levi’s: már a ruháidon is építkezhetsz

Fotó: Bob Cross/Getty Images

A Lego játékkészítő és a Levi’s ruhamárka közös összefogásának eredménye egy igen különleges kollekció, amelyről itt találsz fényképeket és további információkat.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Koronavírus itthon: ismét nőtt az új fertőzöttek száma

képcím

Biden: Putyin bevonul Ukrajnába, de "keserves árat fizet majd...

képcím

Koronavírus itthon: még soha nem regisztráltak ennyi fertőzöttet...