Az MNB továbbra is fenntartja a Matolcsy unokatestvérének bankját sújtó intézkedéseit

Startlap - Startlap
Az újabb, harminc napra szóló korlátozás csütörtökön lépett életbe.

Harminc nappal meghosszabbította az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt-nél elrendelt korlátozásokat a Magyar Nemzeti Bank, az intézkedés csütörtökön lépett hatályba. A korlátozás érinti a betétek és más visszafizetendő források kifizetését – írja a hvg.hu.

Az első korlátozást még tavaly rendelték el

A jegybank még december 18-án rendelte el az NHB-nél a kifizetések 7 millió forintban történő maximalizálását, valamint megtiltotta az intézetnek, hogy további kötelezettségeket vállaljon. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az MNB megállapítása szerint az NHB likviditási helyzete jelentősen megromlott. A jegybank szankciói nem érintik a hitelintézet befektetési és szolgáltatási tevékenységét.

Matolcsy unokatestvére a tulajdonos

A bank részesedése a magyar hitelintézeti szektor összesített mérlegfőösszegének csupán 0,2 százalékát teszi ki, története mégis érdekes, tulajdonosa ugyanis Szemerey Tamás, Matolcsy György unokatestvére. Szemerey most adta egyébként az MKB Bankban levő részesedését, a vevő a Mészáros Lőrinccel – a pénzintézet legnagyobb tulajdonosával – kiváló kapcsolatokat ápoló Szíjj László volt

– írja a portál.

Ez is érdekelhet

képcím

Matolcsy: Egy kalandorpolitika inflációs kalandját látjuk

képcím

Matolcsy: minél hamarabb el kell törölni az árstopokat

képcím

Így kritizálta Matolcsy beszédét az ellenzék