Kiemelt Hírek 2018. augusztus 06.

Az hagyján, hogy alig vannak szurkolók Felcsúton, de még azok is fizetettek

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 06.
Pénzzel csábítják a fiatalokat a Pancho Arénába – igaz, eredményekkel nem is tudnák.

Felcsút lakossága csaknem 2000 fő. A felcsúti Puskás Akadémia stadionjának befogadóképessége 3500 fő. Már önmagában szürreális, ugyanakkor jellemző a magyar (futball)valóságra, de érthető, hogy még így is próbálják megtölteni a lelátót emberekkel. Ez a hétvégén sem sikerült, az MTK ellen 2–1-re elveszített találkozóra 837-en voltak kíváncsiak – legalábbis a Mészáros Lőrinc kezében lévő Nemzeti Sport szerint.

A csapat egyébként három mérkőzésen eddig csupán egyetlen pontot szerzett az NB I mostani kiírásában, így érthető, hogy a szurkolókat nem igazán hozza lázba a gyenge teljesítmény, vagy az, hogy az Akadémia színeiben olyan játékosokat láthat, mint Jonathan Heris, Ulysse Diallo, Dejan Trajkovski vagy Liridon Latifi.

A rendezők vért izzadnak, hogy az 1000 fős álomhatárt elérjék, ezért pedig tényleg mindent bevetnek. Bár a futballklubok többségénél a jegyek eladásából származó összeg a bevételek egyik fő forrása, a Puskás Akadémiánál ezt megfordították, és ott az kap pénzt, aki kimegy a mérkőzésekre. A klub ugyanis 450 ezer forintot oszt szét iskolák között, amelyek tudják bizonyítani, hogy a helyszínen, meghatározott létszámban (legalább 20 fő) „szurkolnak” a csapatnak legalább három mérkőzésen, sőt az egyik főszervező tanár munkáját külön is elismerik – írja a hvg.hu.

A hirdetésben még azt is elárulják, hogy a nyeremény mellett még miért érdemes kimenni a Pancho Arénába a mostani idényben: ott ugyanis mindenki találkozhat a kedvenceivel. Feltéve, ha mondjuk a Ferencváros Böde Dániellel, a Budapest Honvéd Gróf Dáviddal vagy mondjuk az Újpest Novothny Somával érkezik vendégségbe.

Keresés az oldalon