Az hagyján, hogy alig vannak szurkolók Felcsúton, de még azok is fizetettek

Pénzzel csábítják a fiatalokat a Pancho Arénába – igaz, eredményekkel nem is tudnák.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-06 14:19

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Felcsút lakossága csaknem 2000 fő. A felcsúti Puskás Akadémia stadionjának befogadóképessége 3500 fő. Már önmagában szürreális, ugyanakkor jellemző a magyar (futball)valóságra, de érthető, hogy még így is próbálják megtölteni a lelátót emberekkel. Ez a hétvégén sem sikerült, az MTK ellen 2–1-re elveszített találkozóra 837-en voltak kíváncsiak – legalábbis a Mészáros Lőrinc kezében lévő Nemzeti Sport szerint.

A csapat egyébként három mérkőzésen eddig csupán egyetlen pontot szerzett az NB I mostani kiírásában, így érthető, hogy a szurkolókat nem igazán hozza lázba a gyenge teljesítmény, vagy az, hogy az Akadémia színeiben olyan játékosokat láthat, mint Jonathan Heris, Ulysse Diallo, Dejan Trajkovski vagy Liridon Latifi.

A rendezők vért izzadnak, hogy az 1000 fős álomhatárt elérjék, ezért pedig tényleg mindent bevetnek. Bár a futballklubok többségénél a jegyek eladásából származó összeg a bevételek egyik fő forrása, a Puskás Akadémiánál ezt megfordították, és ott az kap pénzt, aki kimegy a mérkőzésekre. A klub ugyanis 450 ezer forintot oszt szét iskolák között, amelyek tudják bizonyítani, hogy a helyszínen, meghatározott létszámban (legalább 20 fő) „szurkolnak” a csapatnak legalább három mérkőzésen, sőt az egyik főszervező tanár munkáját külön is elismerik – írja a hvg.hu.

A hirdetésben még azt is elárulják, hogy a nyeremény mellett még miért érdemes kimenni a Pancho Arénába a mostani idényben: ott ugyanis mindenki találkozhat a kedvenceivel. Feltéve, ha mondjuk a Ferencváros Böde Dániellel, a Budapest Honvéd Gróf Dáviddal vagy mondjuk az Újpest Novothny Somával érkezik vendégségbe.

Mai nap hírei

Az alábbi 3 csillagjegy nem képes titkot tartani - És van 3, akik örökre megőrzik őket

joy.hu9 órája

Jönnek a fagyok

agroinform.hu10 órája

Játék jachtot kapott Szijjártó, hogy azzal szórakozzon, ne a közpénzzel

ezalenyeg.hu10 órája

A 6. kihalási hullám most zajlik, akkor is ha sokan tagadják

koponyeg.hu11 órája

Neked vajon hány éves a lelked? Tűpontos jellemzést ad rólad

femcafe.hu13 órája

Kunetz Zsombor: A kormány gyáva volt

168ora.hu15 órája

Egy nyolcassal üzent a Bayern, a BVB U-21-es támadókkal üldözne, Gulácsiéknak Werner pótlása lesz a kulcs - indul a Bundesliga

eurosport.hosszabbitas.hu16 órája

Magyarország új konyhafőnöke: egy venezuelai fiú

eletforma.hu19 órája