Kiemelt Hírek 2021. január 24.

Az FBI gyűlöli, Elon Musk imádja: az üzenetküldő app, ami nem turkál az életedben, és hirtelen mindenki rákapott

Startlap Kiemelt Hírek 2021. január 24.
Az olyan netes applikációk, mint a Messenger, a Skype, vagy a WhatsApp, komoly biztonsági kételyeket vetnek fel. De van megoldás. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

Az FBI gyűlöli, Elon Musk imádja: az üzenetküldő app, ami nem turkál az életedben, és hirtelen mindenki rákapott

Az olyan netes applikációk, mint a Messenger, a Skype vagy a WhatsApp, komoly biztonsági kételyeket vetnek fel. Azonban van egy olyan üzenetküldő alkalmazás, amelynek a használata pofonegyszerű, ingyen van, és nem kíváncsi a felhasználóira, és olyan embereket tudhat a a rajongói között, mint Elon Musk vagy Edward Snowden. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Számos kisgyermek került az intenzívre tünetmentes koronavírus-fertőzés után

Van egy ritka, de súlyos szövődménye a gyermekkori COVID-19 betegségnek. A Heim Pál kórházban negyven olyan gyermeket kezelnek, akik azután kerültek kórházba, hogy a vírus láthatatlanul ment végig a szervezetükön. Videó és további részletek itt.

Geszler Dorottyának van egy 25 éves lánya, közös képen pózoltak

A szépségkirálynőből lett műsorvezető lánya örökölte a jó anyagi géneket, és igen, nem tévedés, már felnőtt nő. Erre a linkre kattintva nem csak fotót találsz az anya-lánya párosról, de az is kiderül, mivel foglalkozik Laura.

Nem fogod kitalálni, milyen vállalkozást nyitott L.L. Junior a járvány miatt

A címnek nyomós oka van: L.L. Junior valóban igencsak meglepő beruházásba fogott Budapest belvárosában. Bővebben.

Fantasztikus galéria a Kádár-kori tetkókról: üss, zsötem, mesefigurák, a Pöttyös könyvek borítóiból átalakított erotikus rajzok

A Művelődésügyi Minisztérium 2. sz. Fiúnevelő Intézete, orvosi rendelő, 1974. (Fotó: Fortepan)

A magyarországi tetoválókultúra az 1980-as években a börtönökben virágzott leginkább. Sufnitungos szerszámokkal, sterilizálás nélkül, pedofilokon, gyerekgyilkosokon kikísérletezett kezdetleges módszerekkel, szegényes mintakészlettel készültek a rajzok. Ebben a cikkben egy roppant jó képgaléria mentén Fiáth Titanilla börtönpszichológus, kulturális antropológus izgalmas írása vezet be ebbe az ismeretlen világba.

VV Virágnál undorítóbban senki sem készít palacsintát

Jaj, hát ez úgy lesz szörnyű, ahogy van

– közölte VV Virág, aki miközben konyhatechnológiai kérdésekben sokszorosan súlyosan tévedett, ebben legalább igaza volt. Virág hibáiba kár lenne belemenni, inkább nézd meg ezt a rövid videót, de annyit azért elárulunk, hogy a végeredmény leginkább egy rántottára hasonlított. Akinek olyan különös a gusztusa, hogy VV Virág konyhaművészete meghozta a kedvét egy palacsintához, és két méternél közelebbről is találkozott már fakanállal, annak itt van  8 tök jó, villámgyors recept, lehet válogatni az egészséges verzióktól a súlyos kajakómáig.

Mit árul el rólad a pszichológusnak az otthonod?

Sallay Viola és Martos Tamás az otthonaikon keresztül vizsgálják pácienseik emberi kapcsolatait. Az otthon érzelmi alaprajza névre hallgató módszer egy különleges családterápia, amelynek kereteiben kibontakoznak az együtt élő emberek viszonyai, elakadásai, és ezek akár a tér megváltoztatásával is orvosolhatók. A karantén idején különös aktualitással bíró témáról ide kattintva olvashatod el a terapeuták gondolatait.

Kacsák, lakatlan szigetek, csodás téli táj: öt szuper tó Budapesten és környékén, ahová megéri elmenni

Ha a tél előhúzza belőled a kuckózó szellemet, és legszívesebben ki se lépnél a lakásból miután a hőmérséklet egy számjegyűre vált, még akkor is hasznodra lehet ez a válogatás. Ugyanis a hamisítatlan, téli természetélmény karnyújtásnyira van, túrázni nem kell hozzá, csak élvezni a dermedt idillt. Avagy mi van a Városligeti- és a Feneketlen-tó határain túl, ha az ember személyesen szeretné megtalálni Holden Caulfield híres kérdésére a választ, és megfejteni, hová tűnnek a kacsák, amikor befagy a tó.

Félrelépéshoroszkóp: a garantált megcsalók és a leghűségesebb csillagjegy

Az Illicit Encounters nevű, kifejezetten megcsalásra szakosodott brit randioldal felmérést izgalmas felmérést készített: megvizsgálták, mely csillagjegybe tartozó emberek hajlamosak leginkább kitekinteni a kapcsolatukból. Talán még a csalfáknál is érdekesebb, hogy rájöttek, a monogámia szobra az a jegy, amelyről ezt a legkevésbé gondolnánk. Részletek itt.

Jön az újabb havazás

Hóember 1935-ből. (Fotó: Hulton Archive/Getty Images)

Egy mediterrán ciklonnak köszönhetően egyre nagyobb területen számíthatunk hóesésre, 3-5 centis hótakaró is kialakulhat. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon