Kiemelt Hírek 2018. július 05.

Az erdő szélére öntötte a veszélyes hulladékot egy esztergomi szemétszállító - 5 évet is kaphat érte

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 05.
A férfi súlyos büntetésre számíthat.

Az Esztergomi Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a helyi férfival szemben, aki az erdő mellé szórta ki a rábízott veszélyes hulladékot – írja az ügyészség oldala. A cselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az alkami munkákból élő vádlott annak ellenére foglalkozott hulladékszállítással, hogy erre engedélye nem volt, illegális szolgáltatását reklámújságokban hirdette.

Felvette a pénzt, aztán a festékes dobozokat és a hipós flakonokat védett területen dobta ki

A vádlott tavaly állapodott meg egy pilismaróti ingatlantulajdonossal arról, hogy a házánál lévő, veszélyes hulladékot is tartalmazó szemetet 35 ezer forint fejében elszállítja a hulladéklerakóba. A férfi az egyezségnek megfelelően a december elején megjelent az ingatlannál, a hulladékokat tehergépkocsira pakolta, átvette a pénzt és elindult.

Azonban Pilismarót után az erdő mellett, egy Natura 2000 besorolású ingatlannak minősülő területen megállt, és itt szabadult meg a használhatatlan nyomtatót, festékes dobozokat, építési-bontási hulladékot, hipós flakonokat tartalmazó szeméthalomtól, majd elhajtott a helyszínről.

Mi a Natura 2000?

Az Európai Unió által létrehozott Natura 2000 egy olyan összefüggő európai ökológiai hálózat, amely a közösségi jelentőségű természetes élőhelytípusok, vadon élő állat- és növényfajok védelmén keresztül biztosítja a biológiai sokféleség megóvását és hozzájárul kedvező természetvédelmi helyzetük fenntartásához, illetve helyreállításához – írja a program hazai weboldala.

Keresés az oldalon