Nagyot ugrott a magyar átlagfizetés: megérkeztek a legújabb, szeptemberi adatok

Startlap - Startlap
Csakhogy az infláció az egekben jár, és az átlagos magyar emberek tényleges keresetét valójában sokkal jobban tükrözi a mediánfizetés, amely már közel sem olyan magas. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Krizsán Csaba

Nagyot ugrott a magyar átlagfizetés: megérkeztek a legújabb, szeptemberi adatok

Csakhogy az infláció az egekben jár, és az átlagos magyar emberek tényleges keresetét valójában sokkal jobban tükrözi a mediánfizetés, amely már közel sem olyan magas. Ha pedig a közmunkásokat sem zárjuk ki a statisztikákból, tovább romlanak a számok. Részletek.

Gyurcsány Ferenc: Azt tesszük, úgy és akkor, amikor azt Márki-Zay Péter kéri, mert ő a kapitány

Amilyen rövid, olyan izgalmas posztban közölte váratlan hitvallását a 2022-es kampányról a DK elnöke. Íme.

Kövér Lászlót feljelenti az ellenzék

A hétvégén kiszivárgott hangfelvétel ügyét terelik jogi útra, amelyen a házelnök titkosszolgálati vezetőknek tartott, zárt ajtók mögötti beszéde hallható. Az egyesült ellenzék szerint Kövér az alkotmányos rend és a többpártrendszer megzavarására buzdított. Bővebben.

Az év veszprémi mentőse belehalt a koronavírusba

Dr. Wlassics Katalin, aki a járvány kitörése óta fáradhatatlanul dolgozott, a betegek életének megmentése közben kapta el a fertőzést. Dr. Wlassics Katalin munkásságáról és halála körülményeiről ebben a cikkben olvashatsz.

Szájer József még mindig tagja Schmidt Mária kuratóriumának

MTI/Balogh Zoltán

Pedig tavaly még arról volt szó, hogy Szájer lemondott pozíciójáról a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványban. Nem ez az első eset, amikor Szájer József lemondásáról számol be egy kormányközeli szervezet, aztán titokban mégis a kuratóriumi tagok között tartják. További információkért katt ide.

Az állami fejlesztőcég azért sürgeti a szállodaépítést a Fertő-tónál, nehogy az állatok visszafoglalják a védett területet

Nem vicc, valóban ez olvasható a gyorsított eljárásban kiírt tenderben, amelynek területén az UNESCO, az EU és a környezetvédők heves tiltakozása ellenére kezdtek bele a gigaberuházás munkálataiba tavaly. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Szijjártó: Bizonyos entitások befolyásolni szeretnék a közakaratot Magyarországon

A külügyminiszter a CNN-nek adott interjújában sietett tagadni, hogy azt mondta volna, az USA be fog avatkozni a jövő évi választásokba, aztán egy hosszú, homályos felsorolást adott arról, hogy kik azok, akik viszont igenis aknamunkával támadják a kormányt. Bővebben.

Az ellenzék bojkottálta a voksot a “gyermekvédelmi” népszavazásról

Két kósza tartózkodást leszámítva mind a négy kérdésről totálisan egyhangúlag döntöttek a fideszesek. A népszavazást várhatóan a 2022-es választásokkal egy időben tartják majd, ami több szempontból előnyös lehet a kormánypártok számára. Részletek.

Árverésre bocsátják Csontváry rejtélyes festményét, minden legmagasabb kikiáltási árán

A magyar aukciós rekordot jelenleg is Csontváry Kosztka Tivadar egyik alkotása tartja. A művész életműve kevés darabot számlál, és szenzációszámba megy, amikor egy festménye felbukkan az árveréseken. A Titokzatos sziget című most kikiáltásra kerülő kép még a többinél is különlegesebb, a művészettörténészek több mint száz éve nem tudják megfejteni. Bővebben.

Európában elsőként Görögországban bevezették a kötelező oltást

Milos Bicanski/Getty Images

“Ez az egészség ára”

– indokolta a döntést a miniszterelnök. Görögországban, ahol eddig is szigorúbb járványügyi szabályok voltak érvényben mint nálunk, csak az idősek számára lesz kötelező a vakcina, azonban az intézkedést sokan kritizálják. A görög járványhelyzetről és annak fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Vágó István búcsúztatása: az ATV élőben közvetíti

képcím

Szijjártó: 14 magyart menekítettek ki Szudánból

képcím

Visszavonatta a bíróság a Fertő tavi beruházás engedélyét