Kiemelt Hírek 2021. február 15.

Szánalmas, tolvaj, kuruzsló: az ellenzék reagált Orbán beszédére

bubba Kiemelt Hírek 2021. február 15.
Az egyébként elmaradhatatlan orbáni évértékelőt helyettesítő magabiztos, optimista beszédre kőkemény kritika érkezett. Esti hírösszefoglaló.

Szánalmas, tolvaj, kuruzsló, a beteges hobbijára és oligarchákra költi a pénzt: az ellenzék reagált Orbán beszédére

Idén a szokásos évértékelő helyett a kormányfő csak a parlament tavaszi ülésszakának február 15-i nyitányaként szólalt fel. Orbán magabiztos, optimista beszédére az ellenzéki oldalról kőkemény kritika érkezett. Ha érdekel, mi hangzott el az ülésen, akkor ezt a cikket olvasd el.

Hadházy Ákos indul Zuglóban a Momentum színeiben

A független parlamenti képviselő a bejelentés után azt mondta, az ellenzék csak akkor nyerhet, ha nemcsak beszélnek a változásról, hanem hatalomra kerülve valóban nem fogják ugyanazt csinálni, amit a Fidesz. Videó.

Ezért kerül legalább tízszer annyiba a kínai vakcina, mint a többi oltóanyag

A Magyarországon engedélyezett öt vakcina közül a Sinopharm szere magasan a legdrágább, a költségek tekintetében második helyen álló Szputnyik V árának tízszeresébe kerül. Mi ennek az oka? A kérdésre a választ Kemenesi Gábor virológus adta meg Facebookon. Íme.

A DK és a Jobbik nem szavazza meg a felhatalmazási törvényt

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor pártja a teljhatalmat arra használta fel, hogy százmilliárdokat szórjanak szét a strómanoknak és az oligarcháknak. Bővebben.

Több száz magyar gyermeket ejt foglyul az emberkereskedelem

A 2015-2016-os adatok szerint a szexuális célú emberkereskedelem Európai Unióban regisztrált minden második áldozata magyar volt, többségük gyermek. Az az ECPAT és a Hintalovon Alapítvány megrázó jelentést adott ki a témáról, ennek rövid összefoglalója itt olvasható.

Természetvédelmi területen akarnak fúrni az Őrségben, egyre nő a tiltakozás a MOL ellen

Őriszentpéter közelében, egy Natura 2000 besorolású területre terveznek kőolajkútfúrást. Az ügyről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Emberek ezreit fordítják vissza a határokról a németek

Németország az új koronavírus-variánsok egyre agresszívabb terjedése miatt rendkívüli szigort vezetett be, még saját állampolgáraik belépését is kemény feltételekhez kötik. A határellenőrzés módosítását EU-s szinten erős kritika fogadta. Mi történik a német határokon? Innen kiderül.

Változik az autók műszaki vizsgáztatásának rendje

A fővárosi kormányhivatal friss rendszere az ügyintézés egyszerűsítését ígéri, ugyanakkor nem árt tisztában lenni az új szabályokkal, különben kellemetlen meglepetés érhet. További információkért katt ide.

Ötvenmillióval támogatta a jegybank Havasi Balázs zongoraművészt

Egész pontosan a zenész többségi tulajdonában álló cég részesült Matolcsy Györgyék nagylelkű támogatásában. Mivel érdemelte ki mindezt Havasi Balázs? Erről szól ez a cikk.

Nézd meg, hogyan tombolt Vuhanban a vírus 76 napig

Fotó: Stringer/Getty Images

A rekordszámú néző által követett tavaly év végi 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál legjobb alkotásait újra a közönség elé bocsátják, méghozzá ingyenesen, illetve jelképes összegért. A filmek listáján a járvány kitöréséről szóló doku csak az egyik a számos izgalmas alkotás közül. Részletek itt.

Keresés az oldalon