Az Apostol "keserves kínok közt" úgy döntött, mégsem lesz augusztusban arénakoncert

Startlap - Startlap
A zenekar videóban tette meg a váratlan bejelentést. Reggeli hírösszefoglaló.

Az Apostol “keserves kínok közt” úgy döntött, mégsem lesz augusztusban arénakoncert

A zenekar tagjai hétfő este egy Facebook-videóban tették meg a váratlan bejelentést a nagy felháborodást kiváltó sportarénás koncert ügyében, és indoklást is közöltek. Az Apostol együttes azzal vívta ki tömegek haragját, hogy az ő fellépésüket a kormány által bejelentett 500 főnél nagyobb zenés rendezvények tiltására vonatkozó rendelkezés ellenére is engedélyezték. A fejleményeket erre a linkre kattintva olvashatod el.

Kiderült, miért betegedett meg 36 ember a soproni családi rendezvényen

Hétfőn derült ki, hogy 36 ember megfertőződött egy soproni házibuli után, és a kontaktkutatást követően 127 személy került hatósági házi karanténba. Most már azt is tudjuk, mi volt a tömeges megbetegedés oka. Bővebben.

Megszólalt az apa, akinek a feleségére rázuhant a panelból kiugró férfi: két hét karantén után a játszótérre indult a család, amikor a tragédia történt

Bronz Gábor feleségére esett rá az a férfi, aki pénteken leugrott a Hadak útján lévő egyik 14 emeletes társasház legfelső szintjéről. Az édesapa ebben a cikkben  nyilatkozik a döbbenetes balesetről.

A rendőrség megszüntette a nyomozást a Duna Aréna használata ügyében

Fotó: Lintao Zhang/Getty Images

Nem történt bűncselekmény, ezért megszüntették a nyomozást az Iron Corporation ügyében, amely szerződés nélkül használta a Duna Arénát. Pedig Hosszú Katinka  vállalkozásának a Bp2017 Kft. nevű, az uszodát üzemeltető állami cég állítása szerint a 2017-es időszakra nem volt szerződése a létesítmény használatára. A dokumentum, amelyre a rendőrség most hivatkozott, a több éve zajló történetben eddig még nem került elő. További érdekesség, hogy miközben Hosszú úszóiskolája ingyen vehette igénybe az uszodát, másokkal már korántsem voltak ilyen nagylelkűek. Részletek itt.

Tartalmi hibák miatt visszadobták a Lánchíd-tendert

A Fidesz budapesti Facebook-csoportja egy éles hangvételű posztban adta hírül, hogy a Közbeszerzési Hatóság tartalmi hibákra mutatva nem fogadta el a Lánchíd felújításáról szóló tendert. Minderről bővebben itt írnak.

Egy norvég tengerjáró hajón megismétlődött a koronavírusos rémálom, de ezúttal az utasoknak és a személyzetnek szerencséje volt 

Alighanem mindenki emlékszik még a Diamond Princess nevű üdülőhajó esetére, amely a járvány első szakaszában hetekig rostokolt egy japán kikötőben, és végül több mint hatszáz ember kapta el a fedélzeten a vírust. Most valami nagyon hasonló dolog történt az MS Roald Amundsenen, de itt egy apró tényezőnek köszönhetően a 180 utas a 160 fős személyzet megúszta a legrosszabbat. Az eset körülményeit ebben a cikkben ismertetik.

Még mindig nincsenek vásárlós kedvükben a magyarok

Az egy évvel korábbi bevételekhez képest még a július sem bizonyult fényes hónapnak a bevásárlóközpontokban működő üzletek számára, sőt, az élelmiszerboltok is forgalomcsökkenésről számoltak be. A plázázási kedv visszaesése mellett a másik gondot a bérleti díjak jelentik az üzletek számára. Arra, hogy visszaálljon a régi rend, még nagyon sokat kell várni az érintettek szerint. Ha kíváncsi vagy, mennyit vásároltunk a múlt hónapban bevásárlóközpontokban, és milyen helyzetben vannak most ezek a boltok, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Donald Trump mégis megengedi, hogy a Microsoft megvegye a TikTok-ot, de kéri a részét

Fotó: Olivier Douliery – Pool/Getty Images

Az USA elnöke pénteken még arról beszélt, ellenzi a népszerű videós alkalmazás felvásárlását, hétfőn azonban már a megállapodást sürgetve ultimátumot adott, és bejelentette az igényeit a vételárral kapcsolatban. Ha érdekel a téma, akkor kattints ide.

Különleges felvételt készített egy erdész a Bükkben: vidáman sétálgató farkaskölyköt videózott le

Már egy ideje tudható, hogy a környék egyes részein tartósan megtelepedtek a farkasok, de kölykökről eddig legfeljebb csak vadkamerás felvételeket láthattunk. A vitathatatlanul cuki kölyköt levideózó erdész nem árulta el, pontosan hol készült a felvétel, hogy ezzel is védje az állatokat. Íme a videó.

Villámfény borítja be az eget kedd éjszaka

A hazánktól délre örvénylő ciklon újabb viharokat gerjeszt, amelyek szerda hajnalig tombolnak. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Medvét fotóztak egy Pest megyei város határában

képcím

Orbán Viktor romantikus videót posztolt a TikTokon

képcím

Hvg: Orbán lánya 600 ezres táskával a vállán találkozott...