36 ember fertőződött meg koronavírussal egy soproni családi rendezvény után

Startlap - Startlap
A kontaktkutatást követően jóval több személy került hatósági házi karanténba. Esti hírösszefoglaló.

36 ember fertőződött meg koronavírussal egy soproni családi rendezvény után

A kontaktkutatást követően 127 személy került hatósági házi karanténba. A résztvevők a vírust az ország másik felére is magukkal vittékRészletek itt.

Öngyilkos lett Bács-Kiskun megye volt főügyésze, akit Polt Péter indoklás nélkül mentett fel hivatalából tavaly ősszel

Nánási László haláláról és a személyével kapcsolatos korábbi hírekről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter balesetet szenvedett az M7-esen

A reggeli órákban az M7-es autópályán, tisztázatlan körülmények között történt balesetről az alábbi cikkben olvashatsz.

Szlávik János szerint tízszer-hússzor több fertőzött is lehet annál, amit hivatalosan közölnek

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa hétfőn az állami tévében beszélt arról, hogy még mindig nem ért véget a járvány első hullámaRészletek itt.

Ha tovább romlik a Balaton vízminősége, a fürdést is betilthatják

Fotó: MTI//Mohai Balázs

Miután a kilencvenes óriási beruházásokkal tettek arról, hogy tiszta szennyvíz jusson a tóba, évtizedekre fellélegezhettünk, és szinte már el is felejtettük, hogy valaha is voltak problémák a Balaton algásodásával. Aztán tavaly augusztusban mintha 30 évet utaztunk volna vissza az időben: újabb algavirágzást dokumentáltak. A helyzet jelenleg sem jó, sőt: az algakoncentráció hosszabb-rövidebb időre már az egészségügyi határértéket is meghaladta néhány területen. Amennyiben ez a tendencia marad, a fürdésnek vége, ugyanis a túlszaporodó algák komoly egészségügyi kockázatokat hoznak magukkal. Ebben a cikkben  Vörös Lajos, az Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetének (ÖK BLI) kutató professor emeritusa segít megérteni, mi és miért történik most a Balatonnal, és milyen következményei lehetnek az algásodásnak.

Térképen mutatjuk, hol lesz a héten szúnyoggyérítés

Augusztus első hetében folytatódik a szúnyogok számának csökkentése, az országos tisztifőorvos egyedi engedélyének köszönhetően immár két irányból, légi és földi gyérítéssel támadják a vérszívókat. Ebből a cikkből megtudhatod, hol várható földi, és hol légi irtás, valamint azt is, milyen veszélyekkel járhat mindez az élővilág többi, kiirtani nem kívánt részére.

Jókora bírságot kapott a Biotech USA a GVH-tól: 150 milliót kell kifizetniük

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) friss döntésében még az általuk figyelembe vett enyhítő tényezőknek köszönhetően eszközölt 60 százalékos engedmény után is magas, 150 milliós bírság megfizetésére kötelezte az egy cégcsoportba tartozó JLM PowerLine Kft.-t és a BioTech USA Kft.-t. Az indok: a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen gyakorlat. Mi történt pontosan? Innen kiderül.

Már több mint százezer új diplomást hozott a nyelvvizsgamentesség

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfői közleményében számolt be arról, milyen eredményeket hozott a gazdaságvédelmi akcióterv keretében lehetővé tett, nyelvvizsga nélküli diplomázás. Bővebben.

Az 54 éves nő és 20 évvel fiatalabb barátja borosüveggel verte agyon Csepelen a volt férjet

A Fővárosi Főügyészség letartóztatását indítványozta az 54 éves T. Piroskának és a 33 éves M. Dánielnek, akik a gyanú szerint halálra verték a nő volt férjét. Az esetről itt írnak bővebben.

Soha még annyi pénzt nem adtak a magyarság eredetének kutatására, mint amennyit Kásler Miklós kapott, aki a dilettánsok szenvedélyével repült be a méltán népszerűtlenné vált szittya gondolatvilágba a keleti nyitás varázsszőnyegén

Kásler Miklós beszédet mond a Semmelweis-díj és a Batthyány-Strattmann László-díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2020. július 6-án, mellette Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Míg az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont magyar őstörténeti témacsoportja, vagyis a tudomány hivatalos képviselői évi 20 millióból, Kásler Miklós 880 millióból keresi a magyar nép eredetét. Sejthetően ennél csak több pénzről lesz szó. Pedig amikor Orbán Viktor pár éve Kirgizisztánban először közölte, hogy a magyar “a türk nyelvekkel áll rokonságban”, még csak kedélyes diplomáciai füllentésnek tűnt az egész. Ehhez képest tavaly év elejére összerakták Kásler Miklós Magyarságkutató Intézetét, amely ha kell, át is alakítja az őstörténetet – a hun–magyar rokonság eszméje már az újraírt történelemkönyvekben is szerepel. Hogyan gyűrűzött be a politikába ez a paradigma? Miért nyújt olyan érdekes téma a magyarság hun eredete? Miért jobb ez, mint a finnugor rokonság? Mit várhatunk Káslertől ezen a szívének oly kedves terepen? Erről szól ez a cikk.

Ez is érdekelhet

képcím

Fejbe lőtte magát egy 67 éves férfi Budapesten

képcím

Fotókon a Balatonba zuhant helikopter mentése

képcím

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter