Az agrárminiszter ígéri, nem lesz erdőirtás

Startlap - Startlap
Nagy István szerint "a kormány a tűzifa biztosítása érdekében enyhítette a fakitermelés szabályait", de ezzel semmi újat nem mondott. Esti hírösszefoglaló.

Az agrárminiszter ígéri, nem lesz erdőirtás

Az erdőgazdálkodás fontos része az energia-vészhelyzet megoldásának, ezért a kormány a tűzifa biztosítása érdekében enyhítette a fakitermelés szabályait

– közölte Nagy István agrárminiszter, azt állítva, hogy a fakitermelés továbbra sem jár erdőirtással, nem csökkenti az erdőterületet, és nem rontja az erdők természeti állapotát sem. Bővebben.

32 éves magyar nőt és lányát ölték meg Bécsben

Egy 32 éves magyar nő és 15 éves lánya meggyilkolásával gyanúsítanak Ausztriában egy 49 éves tunéziai férfit, aki a nő élettársa és szökésben van – közölte Irina Steirer bécsi rendőrség szóvivő szombaton. A tragikus bűncselekmény részleteit ebben a cikkben ismertetik.

Semmi nem derül ki a most közzétett vagyonnyilatkozatokból

Az ingatlanokról már nem kell számot adni, a legtöbb képviselő egy-két ikszeléssel letudhatja az egészet. A témáról ez a cikk számol be.

Csinos osztalékot vett fel a honvédelmi miniszter a kaszinóbizniszből

MTI/Krizsán Csaba

1 milliárd 625 millió forintot vett fel a London Capital Zrt. részvényeseként a cég 2021-es eredménye után Szalay-Bobrovniczky Kristóf – derül ki a honvédelmi miniszter frissen közzétett vagyonnyilatkozatából. Részletek.

KKoszovóárpátalját és Magyarországot is belekeverné a Pravda a koszovói konfliktusba

Koszovó határán sikerült megelőzni a szerbek és az albánok fegyveres konfliktusát, amiről pedig vasárnap több álhír is érkezett. Azóta kiderült: a putyini propaganda próbálta szítani az ellentétet. A 24.hu cikke.

Két arannyal nyitottak a magyar kajakosok a világbajnokságon

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján. Részletek itt.

Odaadnád a drónodat Ukrajnának?

A boltban megvásárolható repülő eszközök felhasználhatók-e egy katonai konfliktusban? Kiderül a DW videójából.

Félelmetesen alacsonyan érkezett a Wizz Air-gép Skiathosra

A landolást videóra vették, amelyen az is látható, hogy a tengerparton nem mindenki érezte magát biztonságban. A hajmeresztő felvételért erre a linkre kattints.

Vakáció 2022 – így nyaralnak az idén a világ vezető politikusai

BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Olaf Scholz olyat tett, amit negyven éve egy német kancellár se. Macront a Földközi-tengeren fotózták le kajakozás közben. A vg.hu cikke.

Fellélegezhetünk egy időre, véget ér a hőhullám

Az átvonuló hidegfront után több fokkal visszaesik a hőmérséklet, megszűnik a hőség. A jövő héten az augusztus első felének megfelelő időjárásra számíthatunk. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Legyőzte Japánt, kijutott az olimpiára a női kéziválogatott

képcím

Magyar milliárdokból, titokban finanszírozták az Euronews...

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?