Aradszky László özvegye szeretné letiltani férje dalait

A megtört Éva asszony nem tudja elviselni, amikor mások éneklik a számokat.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-14 14:47

Fotó: Facebook

Aradszky László tavaly októberben, 82 évesen hunyt el, halálát hirtelen szívmegállás okozta. Özvegye, Éva asszony szívét azóta is mardossa a kínzó fájdalom, hiába próbálja, nem tudja feldolgozni a tragédiát.

Mindennap gyertyát gyújtok érte, sokat járok templomba és a sírjához, álmomban még sokat beszélek és találkozom vele, ez egy picit segít enyhíteni a fájdalmamon. Szerencsére a barátok és a család mellettem vannak, nem hagynak magamra, de akadnak olyan esetek, mikor újra felszakadnak a sebek. Laci halála óta számtalanszor kerestek már olyan teleshoposok, ahonnan korábban vásároltunk. Már rögtön az első alkalommal jeleztem nekik, hogy felejtsék el a számot. A sokadik alkalom után egyszer kifakadtam, és megkérdeztem a kisasszonytól, hogy maga hol élt eddig? Fogalma sem volt arról, ki volt Laci, sőt azt is megkérdezte tőlem, hogy nem lehet, hogy több Aradszky László van? Nem – feleltem kurtán, és rögtön bontottam a vonalat

– mesélte a Borsnak az özvegy, akinek egy fontos kívánsága van férje hagyatékával kapcsolatban: nem szeretné, ha más előadók énekelnék Aradszky számait.

Képtelenség úgy el­énekelni a számait, ahogy Laci tette, azzal a stílussal, énekhanggal és életvidámsággal. Hallottam azóta, hogy koncerten énekeltek tőle számokat, volt amit a saját fülemmel hallottam, de szavakkal nem tudom leírni, mit éreztem akkor. Semmi köze nem volt ahhoz, amit Laci vitt véghez a színpadon hat évtizeden keresztül. Jogi értelemben tehetetlenek vagyunk, de továbbra sem örülök ezeknek az előadásoknak. A hátralévő életemben feladatomnak tekintem, hogy gondozzam a szeretett férjem örökségét, a legjobb az lenne, ha az utókor az ő hangján ismerné a slágereit.

– fogalmazott Éva, aki egy esetben kivételt tett: unokája, Marci a szeptemberi Szenes Iván emlékkoncerten elénekelhette nagyapja két számát. Marci jelenleg a Gór Nagy Mária Színitanoda hallgatója.

 

Címkék:

Aradszky László

Mai nap hírei

Rendőröket vittek kórházba Bíró Ica kilakoltatásáról

168ora.hu3 órája

Idegenben győzte le máltai ellenfelét, két meccsre az Európa-liga-főtáblától a Vidi

eurosport.hosszabbitas.hu13 órája

Természetes tippek a hangyák elüldözésére

napmintnap.com14 órája

Felszámolták Európa egyik legnagyobb kokaincsempész-bandáját

szabadeuropa.hu14 órája

Egy dolog már biztos a Galaxy S21 Ultrával kapcsolatban

gsmring.hu14 órája

Szijjártó Péter ma is folytatta az elszigetelődést

demokrata.hu16 órája

Nem bírunk betelni vele! Enrique Iglesias és Anna Kournikova kislányánál nincs tündéribb

joy.hu19 órája

Téged is felkereshetnek – folytatódik a nagy mezőgazdasági összeírás

agroinform.hu19 órája