Álomfizetést kínálva is csak egy év után találtak óvónőt Tornanádaskára

Startlap - Startlap
Országszerte több ezer pedagógus hiányzik bő két héttel a tanévkezdés előtt.

Tavaly októberben derült ki, hogy a borsodi, zömmel romák lakta Tornanádaskán nincs elég pedagógus a nyolcvan óvodai gyerekre. Óvodapedagógusoknál szokatlanul magas, 400 ezer forintos fizetést is felajánlott már a polgármester, mégsem tudták megoldani a szakemberhiányt ezidáig.

„Voltak álmatlan éjszakáim emiatt, de szerencsére az utolsó pillanatban sikerült megoldanunk a problémát. Bár az ajánlott összeget meg kellett emelnem, sőt, még további juttatásokat is kap a hölgy – az utazási költségeit és az étkeztetését is mi álljuk majd –, de most már lesz valaki, aki figyel a gyerekekre” – mondta Beri Tamás polgármester a Blikknek, aki elárulta, hogy egy esztergomi óvónő költözik a településre.

Ilyen feltételekkel is örülhet a település, hogy sikerült tanerőt szerezniük, ugyanis több ezer pedagógus hiányzik országszerte, pedig már csak nagyjából két hét van hátra tanévkezdésig. Összesen 2100 tanárt keresnek a Közszolgálati Állásportálon, az angolt, informatikát és matematikát oktatókra lenne leginkább szükség.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Pintér Sándorék szerint a baloldal miatt nehéz megemelni a...

képcím

Rezsicsökkentés: a kormány vizsgálja a kedvezményes...

képcím

Kiderült, hány ember lett szalmonellás a Kinder csokik miatt