Alapnyugdíjat követelnek a magyar dolgozók, állítólag pénz is volna rá

A Magyar Szakszervezeti Szövetség egy hatpontos javaslatban foglalta össze, miként lehetne felszámolni a nyugdíjas nyomort, és szerintük erre az államnak van fedezete. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-01-19 18:33

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Alapnyugdíjat, bérekhez igazított nyugdíjemelést követel a dolgozók legnagyobb szakszervezete, és állítják, hogy erre a kormánynak megvan a fedezete

750 milliárd forintba kerülne, de a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) szerint az államnak megvan arra a pénze, hogy öt éven belül az átlagbérek 70 százalékáig zárkóztassák fel az átlagnyugdíjakat. A MASZSZ a nyugdíjak emelésén túl többek között alapnyugdíjat követel a nyugdíjas nyomor felszámolása érdekében. Feltűnő, hogy az ötlet nem az idősektől, hanem a dolgozók legnagyobb érdekképviseletétől érkezett. A szervezet hatpontos, a nyugdíjak megreformálását célzó javaslatcsomagot dolgozott ki, amelyről ebben a cikkben olvashatsz részletesen.

Megszólalt a borsodi orvos, akit azzal vádolnak, hogy szándékosan sterilizált egy nőt, mert azt hitte, hogy cigány

Egy 26 éves nő állítása szerint egy Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban tudta nélkül, indokolatlanul távolították el, illetve csonkolták a petevezetékeit. A hírek szerint azért, mert – tévesen – cigány származásúnak vélték. Az érintett miskolci kórház orvosigazgatója reagált a vádakra. Tájékoztatása szerint az intézményben belső vizsgálatot rendeltek el, és a külső igazságügyi orvosszakértő is megállapította, hogy a beteg gyógykezelése a szakmai szabályokkal összhangban történt. A kórháznak nem ez az első hasonló esete: 2017-ben egy roma nő szülése kapcsán pattant ki egy botrány, a belső vizsgálat szerint megalapozatlanul, ugyanakkor a bíróság a betegnek adott igazat. Az orvosigazgató válaszát a jelenlegi vádakra ebből a cikkből ismerheted meg.

Termékvisszahívás: durva tüneteket okozhat a Rossmann reggelizőpelyhe

Nem tanácsos megenni a Rossmann által forgalmazott egyik reggelizőpelyhet, a termék ugyanis tropán alkaloiddal szennyezett, amelynek nagy mennyiségben történő fogyasztása komoly idegrendszeri tünetekkel járhat. Az élelmiszer pontos adatai és fényképe ide kattintva tekinthető meg.

Elhunyt Philipp Tibor

Philipp az 1980-as években a demokratikus ellenzék meghatározó alakja volt. Munkásságáról itt olvashatsz bővebben, ahol egy fényképet is találsz, amely még 1988-ban készült Philipp Tiborról és társairól.

Egy csomó helyen lehalt az áramszolgáltatás a jég miatt, Bács-Kiskun megyében a rendőröket is kivezényelték

Nemcsak az emberek, de az áramszolgáltatók sem bírják túl jól a nagy hideget: több megyében áramkimaradásoktól szenvednek, bizonyos területekre a közbiztonság fenntartása érdekében rendőri erőt kellett kivezényelni. Minderről a Nemzeti Közművek tájékoztatott részletesen a Facebookon, és fényképeket is közöltek a hólepte, meghibásodott vezetékekről.

A felnőttek szerint ez lehetett a középiskolai felvételi legnehezebb feladata: te meg tudtad volna oldani?

Fotó: iStock

A gimnáziumi oktatásba jelentkező diákoknak szombaton kellett számod adniuk tudásukról a központi írásbeli vizsga keretében. A teszt egyik feladatát gyorsan felkapták az internetezők: egy pedagógiai szakmai csoportban egy tanár arról írt például, hogy számára ez volt az egyetlen kérdés, amire nem tudta a válasz. Ha érdekel a feladat, akkor ezt a cikket olvasd el, ahol egyéb információkat is olvashatsz a központi felvételiről.

A Shane Tusup által edzett Szilágyi Liliána legyőzte Hosszú Katinkát

Hosszú Katinka kedvenc számában csak második lett Pekingben, az Úszó Bajnokok Sorozatán, és a 200 méteres pillangón sem ő nyert, hanem Szilágyi Liliána. További részletek és videó erre a linkre kattintva található.

“Legszívesebben mentem volna még egy kört” – a 156-os egyik rendszeres utasát annyira lenyűgözte a buszvezető tehetsége, hogy levelet írt a BKV-nak

Egy utas számára feledhetetlennek bizonyult egy decemberi buszozás a 156-os jelzésű járaton. A lelkes utas levélben mondta el a BKV-nak, hogy mennyire elégedett volt a buszvezető manőverezéseivel. A nem mindennapi, kedves írást itt nézheted meg.

Kiraknák a súlyemelést az olimpiai programból és lemondatnák Aján Tamást

Az ARD német közszolgálati tévé két hete bemutatott dokumentumfilmjének nyomán válságülést tart szerdán Dohában a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) vezetősége. A filmben a csatorna a szövetség tudtával történő szisztematikus doppingolásról, valamint korrupciós ügyekről számolt be. Felmerült Aján Tamás IWF-elnök lemondása, valamint a súlyemelés kizárása az olimpiáról. Részletek itt.

Mínusz 9 fokig süllyedhet a hőmérséklet a jövő héten

Vadkacsa a hóesésben a debreceni Nagyerdőben 2019. december 2-án. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Hamarosan érkezik egy újabb hidegfront, viszont végre egy kis napsütést is kapunk. A következő napok időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

A reumás ízületi gyulladás az egész szervezetet megbetegítheti

szimpatika.hu8 órája

Csak ketten laknak ebben a faluban, mégis hordják a maszkot

travelo.hu11 órája

Egy szükséges beállítás a Windows 10-ben

itbusiness.hu14 órája

Vilmos herceg elég gyerekes módon szúrt oda Harry hercegnek

joy.hu16 órája

Kétezer felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu17 órája

Szél Bernadett csalást talált a nemzeti konzultáció számaiban

ezalenyeg.hu18 órája

Meghalt egy 28 éves orvos, aki részt vett az egyik koronavírus-vakcina tesztelésében

szeretlekmagyarorszag.hu18 órája

Egy férfi öt év után talált egy rejtekajtót a házában! Ez volt mögötte

napmintnap.com19 órája