Kiemelt Hírek 2019. január 31.

'Akkor mentem apához, amikor akartam' - Palik László egyetlen lánya életében először nyilatkozott

Startlap Kiemelt Hírek 2019. január 31.
Szülei válásáról és édesapjához fűződő viszonyáról mesélt, és arról is, hogy mivel foglalkozik. Mi pedig mutatunk róla egy videót.

Palik Lászlónak Marsi Anikóval közös fiai mellett van egy 28 éves lánya is, Palik Júlia, aki most először adott interjút. A Story magazin arról ír, hogy a lány a Corvinus Egyetemen angol nyelvű képzésén harmadéves PhD-hallgató, kutatási területe a polgárháború, amin belül legfőképp a jemeni háborúra fókuszál.

Rendkívül tehetséges szüleim úgy intézték, hogy május 1-jén lássam meg a napvilágot, így minden születésnapomat az egész ország, sőt a világ is megünnepli

– fogalmazott Palik Júlia, aki várhatóan 2020-ban szerzi meg doktori fokozatát, és a képzés mellett biztonságpolitikai szakértőként dolgozik. Amikor szülei elváltak, Júlia nyolcéves volt.

Nem szeretek úgy fogalmazni, hogy elváltak, mert bár jogilag és technikailag ez történt, sosem éreztem, hogy csonka családban lennék. Fantasztikusak a szüleim, a mai napig szeretik egymást, jóbarátok. Két intelligens ember lévén, időben felmérték, hogy nekem is jobb lesz, ha nem együtt folytatják, mivel furcsamód így tudták megtartani azt az egységet, ami a mai napig jellemzi a családunkat. Én ugyan anyukámmal maradtam, sosem volt jellemző, hogy nekem csak kéthetente, hétvégén van apukám… Akkor mentem apához, amikor akartam, és ő is akkor jött hozzánk, amikor csak tudott. Azt hiszem, húsz év után elárulhatom a szüleimnek: jól csináltátok!

Júlia arról is beszélt, hogy édesapja egész életében a végső mentsvárat jelentette számára. Ha például elfogyott a zsebpénze, vagy fontos döntéshez érkezett, mindig fordulhatott hozzá.

Az alábbi videó a fiatal kutató A TEDxYouth előadásáról készült:

Keresés az oldalon