Afganisztán: vasárnap éjjel érkezhet Budapestre a magyar mentőakció első gépe

Startlap - Startlap
A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a repülő utasait a halálból mentették ki a magyar honvédek. Esti hírösszefoglaló.

Egy magyar toronylövész katona integet, amikor társaival együtt megérkezik Hummer HMMWV terepjáróval a Camp Marmal táborba Mazari-Sarifban 2013. március 3-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Afganisztán: vasárnap éjjel érkezhet Budapestre a magyar mentőakció első gépe

A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a repülő utasait a halálból mentették ki a magyar honvédek. Részletek.

Mindeközben egy afgán nő az amerikai légierő egyik gépén adott életet gyermekének. Csak a pilóta manőverezésének köszönhető, hogy az asszony és az újszülött túlélték az utat. Mi történt? Ebből a cikkből megtudhatod.

Ujhelyi István: Holnap megkezdődik az Orbán-rezsim végórája

Az MSZP EP-képviselője szerint a hétfőn induló aláírásgyűjtés a történelmi pillanatok egyike. Ujhelyi István nyílt levélben szólította meg a kormányközeli elitet. Íme.

Szinte minden második gyermek “rendkívül magas kockázatnak” van kitéve a klímaváltozás miatt

Az UNICEF kiadta jelentését, amelyben a gyermekekre fókuszálva végeztek kockázatelemzés a klímaváltozás kapcsán. Fertőző betegségek, vízhiány, mérgezés – ez csak néhány a felsorolt fenyegetések közül. Az írásból az is kiderül, mi a helyzet Magyarországon. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Csak hétfőn kezdődik az aláírásgyűjtés, de a Momentum máris a DK kicsinyes bosszújáról beszél

Fotó: MTI/Nagy Lajos

A párt szerint “az előválasztás megcsúfolása”, hogy az ellenzéki pártelnökök elutasították Katanics Sándor volt veszprémi DK-elnök regisztrációját. Bővebben.

“Tele voltam adrenalinnal, és csak csináltam” – a 15 éves tini elmesélte, hogyan született meg az interjúja Orbán Viktorral 

Julia Markina-Poliscsuk a barátaival együtt, egy koncerten futott össze a miniszterelnökkel, de a többiek “valamiért” megijedtek, ezért már csak egyedül szólította meg. A 15 éves lány reagált a vádakra is, miszerint a jelenet megrendezett volt. A teljes történet itt olvasható.

Megdöbbentő fotókon az orfűi halpusztulás: tetemek százai bukkantak a felszínre

A Baranya megyei tórendszerhez tartozó Herman Ottó-tóból jelenleg konténerekbe gyűjtik az elhullott állatokat, amelyek össztömege akár egy tonna is lehet. Képek és beszámoló az orfűi helyzetről erre a linkre kattintva található.

Sosem látott toborzásba kezd a Wizz Air: 800 légiutaskísérőt vesznek fel az ősszel

A légitársaság a következő tíz évben háromszorosára növeli flottájának méretét, ezért szeptemberben nagyszabású kampány indul. A vállalat a versenyképes fizetésen túl számos előnyt ígér leendő kollégáinak. További információkért katt ide.

40 gyógyult gólyát bocsátottak szabadon Hortobágyon

A madarak szinte napra pontosan március 15-én érkeznek, és az egészséges egyedek már hamarabb visszaindulnak telelőhelyük felé, a sérült madarakat a hagyomány szerint minden évben az augusztus 20-i ünnepkörben indítják útjukra. Fotók és további részletek itt.

Csak az ellenzék és a helyiek jelentek meg a Club Aliga lakossági fórumán

A zsúfolásig telt teremben, ahol Mészáros Lőrinc és Tiborcz István korábbi közös cégének beruházását tárgyalták, sem a polgármester, sem az érintett önkormányzati képviselők, sem a térség fideszes országgyűlési képviselője nem volt jelen. Az MSZP pártigazgatója azt mondta, nem hagyják annyiban “a balatoni csatát”. Bővebben.

Így néz ki az NASA űrállomásáról a New York felé közeledő hurrikán

Fotó: Drew Angerer/Getty Images

A Henri névre keresztelt gigantikus viharrendszer vasárnap partot érhet az USA legnépesebb városában, amire 30 éve nem volt példa. A NASA űrhajósa szombaton posztolta ki, hogyan fest Henri odafentről. Íme.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Ódor Lajos Orbán Viktor kijelentéséről: "Nagyon nem szerencsés"

képcím

Orbán: Baloldali, háborúpárti ember követte el a merényletet...