Kiemelt Hírek 2021. február 26.

Áder Jánost beoltották a kínai vakcinával

bubba Kiemelt Hírek 2021. február 26.
A köztársasági elnök elárulta, mit mondott neki Szlávik János, amikor kikérte véleményét az oltás előtt. Esti hírösszefoglaló.

Áder Jánost beoltották a kínai vakcinával

A köztársasági elnök elárulta, hogy háziorvosa és Szlávik János mit mondott neki, amikor kikérte véleményüket az oltás előtt. Áder János pénteken kapta meg az injekciót: íme fényképen a pillanat, valamint az ezt követő nyilatkozat.

Orbán szigorítja az utazási szabályokat

Orbán Viktor kérésére az operatív törzs megkezdte az új szabályok előkészítését – derült ki a testület pénteki sajtótájékoztatóján. Bővebb információkért erre a linkre kattints.

A Balaton Sound idén nyárra is lefoglalta Zamárdit

A 24.hu értesülései szerint a település engedélyt ad a fesztiválra, bizonyos feltételekkel. További tájékoztatásért katt ide.

Bejelentették, mikor jön a magyar vakcina

Fotó: MTI/Balázs Attila

Készül az oltóanyag a Debreceni Egyetem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ együttműködésében. A Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyár nemcsak hazai, hanem külföldi felhasználókat is ellátna. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Beismert a késelő: az SZFE-maszk miatt támadt a nőre a 151-esen

Ó. Bence két évvel ezelőtt Torzsa Sándort, az MSZP ifjúsági szervezetének politikusát egy aláírásgyűjtésen fojtogatta, egy másik alkalommal pedig egy újságíró volt az áldozata. Ő arra panaszkodott:

bekapta a bal hüvelykujjamat és hosszan ráharapott.

Ó. Bence régi és legújabb ügyeiről ebben a cikkben olvashatsz.

Vigyázat: az oltási regisztrációra hivatkozva próbálkoznak a csalók

A rendőrség pénteki közleményében hívta fel a figyelmet a veszélyre egy közelmúltbéli eset kapcsán. Ha kíváncsi vagy, mi történt, és mire kell figyelni, hogy elkerüld a bajt, akkor itt folytasd az olvasást.

Képeken, ahogy daruval leemelik a turulszobrot a Várban

A madár pénteken repült le talapzatáról egy óriásdaruval, hogy aztán átszállítsák a Savoyai-teraszon kialakított szabadtéri restaurátorműhelybe. Fotók és további részletek itt.

Bács-Kiskunban megdőlt a melegrekord

Legutóbb 2008-ban Baján állították fel a február 26-i rekordot, ezt sikerült most lekörözni szintén a környéken. Mennyit mutatott a hőmérő, és melyik település lett az új csúcstartó? Innen kiderül.

Koronavírusban elhunyt az esztergom-budapesti segédpüspök

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A 71 éves Snell György a Szent István Bazilika plébánosa volt. Snell halála körülményeiről és munkásságáról ebben a cikkben írnak.

Ingyen tanulhatnak programozást a magyar gyerekek

A Skool kódolósuli szeretné a lehető legtöbb ember számára elérhetővé tenni az alapvető programozási tudást, ezért videósorozatot indított a YouTube-on. Bővebben.

Keresés az oldalon